Jakub

„Jakub“ přišel do dětského domova v březnu z Klokánku po nemoci maminky. Nechodil do školy ani do učení, vybral se mu učební obor kuchař a Jakub je velmi spokojený. V domově již se zvykl. Má Sen se naučit florbal.

18 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Naučit se florbal

Podpora: Finanční podpora 3.000 Kč na florbalové příspěvky Fond DoFe Award

Zaměstnanci Neviditelné výstavy podporují dětské Sny

Zaměstnanci Neviditelné výstavy v čele s paní manažerkou Mgr. Ritou Küű se v letošním školním roce zapojují do podpory dětských Snů.

Uspořádali zaměstnaneckou sbírku a po celý školní rok podporují Dana a jeho doučování, Veroniku v podpoře studia a samostatného bydlení a Jindru, kterému šetříme na kolo.

Moc děkujeme za vaši podporu.

Ludmila Zachová

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Viktor a jeho Sen studovat vysokou školu

Viktor žije v dětském domově 10 let za zanedbání péče rodičů. S rodinou se nestýká. Studuje střední ekonomickou školu, letos maturuje, rád by studoval práva. Věnuje se taekwondu, chodí na brigády do právnické firmy a všude, kde se dá pracovat a učí se. Dokončil bronzový program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu a vstoupil do programu stříbrného. Je zapojen také v programu Můj patron.

Viktora již druhý rok podporuje v rámci studia paní Marie Tláskalová, podpora mu pomůže pro platbu za přihlášky na vysokou školu a za scio testy.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Safina a.s. splní Sny 21 dětem

Již třetím rokem zaměstnanci Safina a.s. společně s ředitelem Ing. Viktorem Fialou, podporují dětské Sny.

V letošním roce podpoří 21 dětí splněním jejich Snů.

Moc Vám děkujeme!

Ludmila Zachová

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Tadeáš

Tadeáš se narodil v roce 2001, předčasně jako jedno z dvojčat. U chlapce se rozvinula dětská mozková obrna a epilepsie, což negativně ovlivnilo jeho další vývoj. Tadeášek od narození vyrůstá v ústavních zařízeních, v současné době v domově pro osoby se zdravotním postižením. Rodiče se o syna nikdy nezajímali, poručníkem mu je stanoven městský úřad.

13 let

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Jednorázový  Sen

Platba za dopravu do školy 2.600 Kč  z Veřejné sbírky k Projektu Sen.

Tadeáš

Tadeáš se narodil v roce 2001, předčasně jako jedno z dvojčat. U chlapce se rozvinula dětská mozková obrna a epilepsie, což negativně ovlivnilo jeho další vývoj. Tadeášek od narození vyrůstá v ústavních zařízeních, v současné době v domově pro osoby se zdravotním postižením. Rodiče se o syna nikdy nezajímali, poručníkem mu je stanoven městský úřad.

13 let

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Jednorázový  Sen

Platba za hygienické potřeby 700 Kč  z Veřejné sbírky k Projektu Sen.

Petra a Erika

Ukončení z nezájmu ze strany Petry. Erika již nového patrona nemá.

Petra pochází z jihočeského kraje, po gymnáziu studovala na VŠE (Vysoká škola ekonomická v Praze), kde  vystudovala Mezinárodní obchod a Mezinárodní management (CEMS). Po ukončení studia se vydala na stáž v Paříži a v Londýně a několik let pracovala v Praze pro O2. Moc ráda čte, chodí do kina nebo jen tak ven s přáteli. Ve volném čase běhá, plave a ráda tancuje. 

Erika pochází ze severočeského kraje, v dětském domově je druhým rokem po smrti maminky, učí se cukrářkou, tancuje Zumbu, ráda o sebe pečuje, má ráda hudbu, kino a posezení s přáteli.

Zdeněk a Daniel

Ukončení z důvodu tragického úmrtí Daniela. Zdeněk pokračuje.

Zdeněk pochází z Prahy, vystudoval Vysokou školu ekonomickou, během studia pracoval v německé bance jako konzultant, jak v Čechách, v Německu a v Rusku, dobu studia byl součástí jedné velké mezinárodní studentské organizace, kde působí doteď ve svém volném čase jako patron a mentor. Po vysoké začal naplno podnikat, nejdříve ve financích, potom v oblasti internetových služeb a momentálně se pohybuje ve vzdělávání talentovaných lidí ve velkých firmách, návrhů kancelářských interiérů a 3D grafice. Ve volném čase rád cestuje, baví ho cizí jazyky, focení, squash, basketbal a jóga.

Daniel pochází ze severočeského kraje, žil 7 let v dětském domově pro zanedbání péče, nyní se vrátil domů k matce. Učí se na aranžéra, chtěl by dál studovat nástavbu, rád a dobře maluje, chodí do posilovny, jezdí na bruslích parkours.

Dáša a Eva

Dáša vystudovala vysokou školu ekonomickou, pracovala v mezinárodní humanitární organizaci ADRA, kde vedla oddělení zahraničních projektů a globálního vzdělávání, zároveň v rámci České republiky vedla program globálního vzdělávání PRVák o globálních tématech jako jsou migrace, přírodní zdroje nebo lidská práva, nyní pracuje v organizaci Člověk v tísni, má na starost HR rozvojových a humanitárních projektů pro oblast Afriky, Balkánu a Kavkazu.Ráda cestuje hlavně po Asii, baví ji jóga, bruslení a tanec.

Eva pochází ze severních Čech, v dětském domově žije 11 let pro zanedbání péče rodičů, chodí do 8. třídy. Hraje basketbal, ráda pomáhá a má ráda hudbu.

Eva a Niky

Eva pochází ze západočeského kraje, studovala víceleté gymnázium, následně Vysokou školu ekonomickou v Praze na  Fakultě mezinárodních vztahů obor Komerční právo a program CEMS MIM. Její profesí je finanční audit, nyní na rodičovské dovolené pracuje na částečný úvazek u společnosti Deloitte Audit. Je matkou dvou dcer a nyní čeká třetí dítě. Mezi její záliby patří práce na zahradě, turistika, dobré jídlo a má ráda rock.

Niky pochází ze středočeského kraje, v dětském domově žije 5 let, pro týrání, nyní bydlí ve startovacím bytě. Vystudovala střední školu zdravotní, nyní pokračuje na vyšší odborné škole a ráda by si dodělala bakaláře. Již Pátý rok pracuje v rychlém občerstvení, kde již zastává pozici manažera. Ráda fotí.

Michal a Roman

Michal pochází z Prahy, vystudoval  gymnázium a v rámci střední školy strávil rok na střední škole v Kanadě, poté studoval VŠE obor mezinárodní obchod/ podniková ekonomie v rámci kterého se dostal do programu CEMS a studoval na univerzitě v St Gallenu (Švýcarsko). Paralelně při studiu začal podnikat v oblasti nemovitostí, je partner společnosti ECPI (European Capital Partners Investments).  Je aktivní a efektivně využívá čas – snaží se o celoživotní vzdělávání a pozitivní motivaci. 

Roman pochází ze středočeského kraje, žije v dětském domově 10 let pro zanedbání péče rodičů, studuje střední ekonomickou školu, letos maturuje, rád by dál studoval školu vysokou. Věnuje se taekwondu, chodí na brigády a učí se.

Tereza a Soňa

Tereza pochází ze středočeského kraje, vystudovala vysokou školu ekonomickou  a International Management/CEMS v Praze. Právě se vrátila zpět do Prahy po šesti letech strávených v Belgii, kde nejdříve studovala a pak pracovala jako evropská úřednice v oblasti kontroly hospodářské soutěže.  Baví jí cestování, jazyky a mezinárodní politika, má také ráda sport, zejména jízdu na koni. 

Soňa pochází ze severočeského kraje, v dětském domově je 10 let, chodí do 9. třídy a chtěla by se učit cukrářkou. Moc ráda tancuje, sleduje romantické filmy a ráda o sebe pečuje.  Je romantická duše, stále usměvavá, stále ve výborné náladě.

Jirka a Roman

Ukončeno z nezájmu ze strany Romana. Jirka pokračuje v Patronu s novým dítětem.

Jirka pochází z Prahy, vystudoval mezinárodní obchod na VŠE a International Management/CEMS v Praze,  studoval i ve Vídni, dále pracoval v Saudské Arábii a v Londýně, nyní pracuje v softwarové firmě SAP jako konzultant. Má rodinu, malou dcerku, rád jezdí na kole, cvičí jógu, cestuje a poznává nové zajímavé lidi.

 Roman pochází z Prahy, žije 5 let v dětském domově za záškoláctví, učí se na automechanika a rád by studoval dál. Rád sportuje, hraje fotbal, jezdí na kole, chodí do posilovny, sbírá baseballové kšiltovky a nemá moc rád, když se na něj moc tlačí, má rád takovou tu pohodu.

Můj patron – Linda a Veronika

Linda, pochází z Prešova, vystudovala Vysokou školu ekonomickou – mezinárodní obchod, po ukončení bakalářského studia se přihlásila do programu CEMS – magisterské studium mezinárodního managmentu, v rámci kterého byla na studijním pobytu ve Stockholmu. Pracuje pro poradenskou společnost McKinsey&Company, účastní se různých projektů po celém světě. Má ráda film, hudbu, tancování a dobrý spánek, ráda cestuje a je stále veselá.

Veronika, pochází ze severočeského kraje, v dětském domově žije 4 roky, studuje na pečovatelku, ráda by pracovala v domově důchodců, přemýšlí i o dalším studiu. Jejím koníček je  zpěv, plavání a ráda tráví svůj volný čas s kamarády.

Obě tyto slečny se spolu setkaly a jejich cesty se propojily v novém projektu Můj patron.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Martina a její Sny

Když jsme Martinu poznali, byla již třetí rok umístěna v dětském domově pro zanedbání péče rodičů. Měla plno snů, chtěla být v něčem úspěšná, mít dobrou kamarádku, hezky vypadat a jednou se vrátit domů. 

Martinu si našla hostitelská rodina, která si ji i sestry brala na víkendy, kde je čekalo plno nových zážitků, výletů a legrace.

Rodina se rozhodla, že děvčatům pomůže více a vzala si všechny tři do pěstounské. Tak Martina žije již třetí rok v pěstounské rodině, v rodině plné lásky a porozumění.

Nová máma je vede ke sportu. Martina i její sestry hrají beach volejbal. Martina je šťastná, učí se žít v rodině a má mnoho nových možností.

Jejím největším Snem je být úspěšná v beach volejbale. Její sportování již třetím rokem podporuje a na sportovní věci přispívá oddělení CCL PRG TNT Praha Express.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Roman, 17 let

Oceněn 25. ledna 2016

Sportovní aktivita: Splněno 23.3.2015

Fotbal– cíl: Zdokonalení práce s míčem

Dovednost: Splněno 11.3.205

Autoškola– cíl: Získání řidičského průkazu

Dobrovolnictví: Splněno 7.2.2015

Pomoc v dětském domově– cíl: Vymalování pokojů

Viktor, 18 let

Oceněn 25. ledna 2016

Sportovní aktivita:

Splněno 15.3. 2015

 Taekwon-do– cíl: Získat vyšší hodnost 

Dovednost: Splněno 10.4.2015

Kondiční jízdy – cíl: Získat zkušenosti

Dobrovolnictví: Splněno 14.3. 2015

Vedení posilovacích tréninků – cíl: Správná motivace k posilování

Dan, 17 let

Oceněn 25. ledna 2016

Sportovní aktivita:

splněno 19. 2. 2015

Basketbal – cíl: Dostat se do hrací sestavy

Dovednost: Splněno 5.9.2015

Autoškola – cíl: Naučit se řídit

Dobrovolnictví: Splněno 9.3. 2015

Práce s dětmi – cíl: Trénování a vedení basketbalových zápasů

Linda a Veronika

Ukončeno z pracovního odjezdu Lindy do zahraničí. Veronika má novou patronku.

Linda, pochází z Prešova, vystudovala Vysokou školu ekonomickou – mezinárodní obchod, po ukončení bakalářského studia se přihlásila do programu CEMS – magisterské studium mezinárodního managmentu, v rámci kterého byla na studijním pobytu ve Stokholmu. Pracuje pro poradenskou společnost McKinsey&Company, účastní se různých projektů po světě. Má ráda film, hudbu, tancování a dobrý spánek, ráda cestuje a je stále veselá.

Veronika, pochází se severočeského kraje, žije 4 rok v dětském domově, studuje na pečovatelku, ráda by pracovala v domově důchodců, přemýšlí i o dalším studiu. Jejím koníček je  zpěv, plavání a ráda svůj volný čas tráví s kamarády.

Iveta

“ Iveta“ žije v dětském domově od dubna. Byla odebrána,  jen v tom co měla na sobě, ze sociálně slabé rodiny, kde žila se svými 7 sourozenci. Je vděčná za každou maličkost, kterou dostane. Ráda hraje divadlo, zpívá a tancuje. Má možnost se v domově naučit tancovat street dance.

8 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN:  Naučit se tancovat street dance

Podpora: Finanční roční podpora na kroužkovné 2.000 Kč – Benefiční cyklistické závody.

Plnění: Dobré výsledky v učení a pomoc tetě.

Michaela

„Michaele“ je 14 let a žije se svými sourozenci v dětském domově. Dobře se učí. Má ráda tanec. Stýská se jí po rodině. Je veselá a upovídaná. Ráda by chodila s kamarádkou cvičit.

14 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Pernamentka na cvičení

Podpora: Finanční podpora 1.000 Kč na pernamentku na cvičení – Benefiční cyklistické závody.