Jonáš a jeho Sen týmová mikina

Jonášovi je 11 let. Je to velmi chytrý, upovídaný a zvídavý kluk. Žije se svou slepou maminkou, kterou nadevše miluje. V dětství zažil mnoho negativních věcí, které se podepsaly na jeho vývoji a přístupu k životu.  Hraje basketbal a snaží se, co nejvíce se zapojit do družstva. Jeho velký Snem byla týmová mikina.

Sen Jonášovi splnila paní Mgr. Lucie Svobodová s rodinou a podpořila ho finanční částkou 1.080 Kč na nákup týmové mikiny.

Moc děkujeme za pomoc.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Můj patron Dáša a Eva

Dáša vystudovala vysokou školu ekonomickou, pracovala v mezinárodní humanitární organizaci ADRA, kde vedla oddělení zahraničních projektů a globálního vzdělávání, zároveň v rámci České republiky vedla program globálního vzdělávání PRVák o globálních tématech jako jsou migrace, přírodní zdroje nebo lidská práva, nyní pracuje v organizaci Člověk v tísni, má na starost HR rozvojových a humanitárních projektů pro oblast Afriky, Balkánu a Kavkazu. Ráda cestuje hlavně po Asii, baví ji jóga, bruslení a tanec.

Eva pochází ze severních Čech, v dětském domově žije 11 let pro zanedbání péče rodičů, chodí do 8. třídy. Hraje basketbal, ráda pomáhá a má ráda hudbu.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Roman

“ Roman“ žije v dětském domově 5 let, učí se automechanikem. Je sportovně nadaný, hraje fotbal, jezdí na kole.  Má Sen získat řidičský průkaz, aby měl větší možnosti uplatnění dalším životě.”

Roman

17 let

Dětský domov

Rozjezdový Sen

SEN: Získat řidičský průkaz

Podpora: Finanční podpora 8.700 Kč – Finanční podpora 3.000 Kč Fond DoFe Award + 5.700 Kč zaměstnanci TNT.

Plnění: Úspěšně zvládnout učební obor.

Šarlota

“ Šarlota“ žije v dětském domově druhý rok. Byla odebrána,  jen v tom co měla na sobě, ze sociálně slabé rodiny, kde žila se svými 7 sourozenci. Je vděčná za každou maličkost, kterou dostane. Chodí do první třídy a ač se snaží, vše ji úplně nejde. Její velkým Snem je naučit se dobře číst.

7 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Mít jedničky

Podpora: Finanční měsíční podpora na hodiny doučování 3.000 Kč Ano,ano.

Plnění: Naučit se dobře číst.

Věrka

„Věrka“ je v dětském domově druhý rok, se svými bratry. Byla velmi zanedbaná a neměla základní hygienické a sociální návyky. Její vývoj a dovednosti se tak zlepšily, že dohnala stejně staré děti. Pořád má úsměv na rtech. Chtěla by se moc naučit tancovat a proto by ráda chodila cvičit a tancovat do kroužku Klíček.

7 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Chodit tancovat do Klíčku

Platba za příspěvky do Klíčku II. pololetí šk. r. 2014/15– 2.090 Kč Vánoční sbírka rodičů hráčů a hráček basketbalového klubu BA Sparta Praha

Studentky gymnázia v Hostivicích budou doučovat děti v Dětském domově v Unhošti

Děti, které jsou umístěny v dětských domovech pro zanedbání péče, většinou mají velké nedostatky v učení. V rámci našeho projektu Sen se snažíme pro tyto děti  získat peníze na jejich doučování, při kterém by dohnaly alespoň část učiva. Potřebujeme ale i ty, kteří pravidelně věnují svůj volný čas těmto dětem.

Přišel nápad a je na světě nová spolupráce.

Šest studentek Gymnázia v Hostivicích budou pravidelně v pondělí a ve středu dojíždět do dětského domova v Unhošti a tam budou pomáhat s učivem dětem, které potřebují větší péči.

Adrian, Anežka, Dan, Olivie, Šarlota a Táňa získají nové vzory a kamarádky.

Kdo byste měl chuť a možnost splnit Adrinanovi, Táňě a Anežce tento Sen, napište. Měsíční částka na doučování je 600 Kč, na druhé pololetí 3.000 Kč.

Děkujeme za jakoukoliv pomoc.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Věrka a její taneční Sen

Věrku podporujeme již druhý rok. Je to usměvavá krásná holčička. Její 7 let a žije se svými bratry v dětském domově. Při odebrání z rodiny byla velmi zanedbaná a neměla základní sociální ani hygienické návyky. Její vývoj a dovednosti se tak zlepšily, že dohnala stejně staré děti. 

Jejím velkým Snem je naučit se tancovat. Od září chodí do tanečního kroužku Klíček. Kroužkovné se vybralo vánoční sbírkou  na Vánočním setkání rodičů hráčů a hráček basketbalového klubu BA Sparta Praha.

Děkujeme všem, kteří přispěli a Věrku podpořili.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Můj patron Zdeněk a Daniel

Zdeněk pochází z Prahy, vystudoval Vysokou školu ekonomickou, během studia pracoval v německé bance jako konzultant,  v Čechách, v Německu a v Rusku, po dobu studia byl součástí jedné velké mezinárodní studentské organizace, kde působí doteď ve svém volném čase jako patron a mentor. Po vysoké začal naplno podnikat, nejdříve ve financích, potom v oblasti internetových služeb a momentálně se pohybuje ve vzdělávání talentovaných lidí ve velkých firmách, návrhů kancelářských interiérů a 3D grafice. Ve volném čase rád cestuje, baví ho cizí jazyky, focení, squash, basketbal a jóga.
Daniel pochází ze severočeského kraje, žil 7 let v dětském domově pro zanedbání péče, nyní se vrátil domů k matce. Učí se na aranžéra, chtěl by dál studovat nástavbu, rád a dobře maluje, chodí do posilovny, jezdí na bruslích parkours.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Věrka

„Věrka” je v dětském domově druhý rok, se svými bratry. Byla velmi zanedbaná a neměla základní hygienické a sociální návyky. Její vývoj a dovednosti se tak zlepšily, že dohnala stejně staré děti. Pořád má úsměv na rtech. Chtěla by se moc naučit tancovat a proto by ráda chodila cvičit a tancovat do kroužku Klíček.

7 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Chodit do Klíčku

Podpora:  Příspěvky do Klíčku školní rok 2014/15 – 3.960 Kč – 2.450 Kč Vánoční sbírka rodičů hráčů a hráček basketbalového klubu BA Sparta Praha, 1.510 Kč Ano,ano

Plnění: Dobře se učit v první třídě.

Květa

 „Květa” žije v dětském domově 3 roky. Chodí do osmé třídy. Je šikovní a zručná. Umí vyrábět šperky. Ráda by se dostala do kurzu šperkařství nebo někde vyráběla šperky.

15 let

Dětský domov

Rozjezdový Sen

SEN: Vyrábět šperky

Podpora: Finanční podpora 3.900 Kč – šperkařský kurz – zaměstnanci TNT Express Praha

Plnění: Květa vyrobí šperky na Děti dětem.

Eliška

„Eliška“ žije v domově několik let. Je v 9.třídě a chtěla by se učit pečovatelkou. Ráda tancuje a pomáhá s vařením. Je upovídaná, jak může tak je u počítače a s kamarádkami si telefonuje a píše. Rozbila se jí nabíječka na telefon.

15 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Nabíječka na telefon

Plnění: Dobrá příprava na zkoušky.

Podpora: Finanční podpora 250 Kč na nákup nabíječky – slečna Natálka Nováková

Marta

Sport pomáhá

Marta pochází z problematické rodiny, matka o ni nestojí. Ve florbale se našla, jde za svým Snem. Dostala se do výběrového týmu Chodova, kde má velmi slušné postavení. Florbal ji moc pomáhá v jejím životě.

16 let, Dětský domov

Rozjezdový Sen

Sport: Florbal – 8 let – Dorostenecká liga

Co chci dokázat: dostat se do reprezentace

Trénink: 3x týdně

Vzor:  Bachy

Finanční podpora 2.500 Kč na sportovní oblečení – Výběh na Sněžku 2015.

Lucie

Sport pomáhá

K beach volejbalu vede Lucii její pěstounka, která je zároveň učitelkou tělocviku. Lucie v pěstounské rodině žije 2 roky , předtím byla v dětském domově.

11 let, Pěstounská rodina

Rozjezdový Sen

Sport:Beach volejbal – 3 roky

Trénink: 2x týdně

Vzor:  teta

Finanční příspěvek 1.000 Kč na sportovní boty – Mgr. Lucie Svobodová s rodinou

Jonáš

Sport pomáhá

Jonáš žije sám se svou slepou maminkou. Je velmi chytrý, ale většina věcí mu déle trvá. Basketbal mu pomáhá i v sociální oblasti. Změnil školu a začíná být šťastný kluk.

11 let, Sociálně slabá rodina

Rozjezdový Sen

Sport: Basketbal – 3 rok

Trénink: 3x týdně

Vzor:  pan trenér

Finanční pomoc 1.080 Kč na týmovou mikinu – Mgr. Lucie Svobodová s rodinou

Poděkování cyklistům a našim sportovním příznivcům

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se účastní našich benefičních cyklistických akcí – PRS, Vrchařů (Jarní, Letní a Podzimní) a POS. Výtěžek z těchto akcí používáme na pomoc sociálně znevýhodněným dětem. V roce 2014 jsme tyto prostředky použili na sportovní vybavení a sportovní příspěvky v rámci projektu Sport pomáhá, zaplatili jsme letní týdenní pobyt 23 dětem z Dětského domova v Unhošti v Koutech na Vysočině, Dušanovi, který  bojuje se svým postižením, autismem a svalovou myoapatií, platíme asistentku ve škole, aby mohl chodit mezi zdravé děti, Tomášovi a Danielovi přidáváme na měsíční školné a družinu, dětem z Dětského domova Unhošť platíme pronájem tělocvičny, kam se 20 malých florbalistů z DD společně s panem ředitelem chodí učit hrát florbal a servisujeme dětská kola v dětských domovech. V letošním školním roce chceme navíc i finančně podpořit doučování dětí z dětských domovů. 

Moc děkujeme za vaši přízeň, za účast na benefičních závodech i za jiné příspěveky, které nám pomáhají pomoci stále většímu počtu dětí.

Naše projekty celkově podpořili již 403 dětí. V roce 2014 jsme podpořili 194 dětí a dalších 84 dětí podporujeme dlouhodobě.

A na závěr, jestli máte v garáži či ve sklepě dětské, střední či velké kolo, které nepotřebujete, rádi si ho od vás vezmeme a uděláme radost klukům z Dětského domova v Ledcích.

Ludmila Zachová

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Roman a jeho Sny

Romanovi je čerstvých 18 let,  žije v dětském domově 5 let, učí se automechanikem. Má Sen být řidičem náklaďáku a jezdit po světě. Snaží se co nejlépe se učit, aby mohl na učilišti pokračovat a dostat se na nástavbu na náklaďák. V rámci Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu si dělá řidičské oprávnění.  Je sportovně nadaný,  jezdí na kole, chodí do posilovny a hraje fotbal. Je zapojen v projektu Sport pomáhá, kde se mu platí fotbalové příspěvky a sportovní vybavení. Letos se mu splnil Sen, dostal nové kopačky a sálové boty.

Držíme Romanovi palce, aby ve svých Snech vydržel, jsme rádi, že mu můžeme pomoci.

Peníze na sportovní vybavení a fotbalové příspěvky jsme získali z benefičních cyklistických akcích.

Autoškolu finančně zajistil Fond DofE Award (3.000 Kč) a zaměstnanci TNT (5.700 Kč).

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Můj patron – Petra a Erika

Petra pochází z jihočeského kraje, po gymnáziu studovala na VŠE (Vysoká škola ekonomická v Praze), kde  vystudovala Mezinárodní obchod a Mezinárodní management (CEMS). Po ukončení studia se vydala na stáž v Paříži a v Londýně a několik let pracovala v Praze pro O2. Moc ráda čte, chodí do kina nebo jen tak ven s přáteli. Ve volném čase běhá, plave a ráda tancuje. 

Erika pochází ze severočeského kraje, v dětském domově je druhým rokem po smrti maminky, učí se cukrářkou, tancuje Zumbu, ráda o sebe pečuje, má ráda hudbu, kino a posezení s přáteli.

Obě tyto slečny se spolu setkaly a jejich cesty se propojily v novém projektu Můj patron.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Martina

Sport pomáhá

Martina se svými sestrami žije již druhý rok ve velké pěstounské rodině. Před tím několik let byly umístěny v dětském domově. Volejbal ji moc baví.

15 let, Pěstounská rodina

Rozjezdový Sen

Sport: Beach volejbal – 2 roky

Trénink: 2x týdně

Vzor:  teta

Finanční příspěvek 1.000 Kč na sportovní boty – oddělení CCL PRG TNT Praha Express