Klaudie

“Klaudie” chodí 7.třídy. Žije se svými dvěma sourozenci jen s otcem. Musí hodně pomáhat. Ráda čte. Má velký sen, aby mohla jet se školou na lyžařský výcvik.

13 let

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen

SEN: Lyžařský výcvik

Podpora: Finanční podpora na lyžařský výcvik 5.400 Kč – paní Sofie Kunayová

Marián viděl hrát AC Spartu Praha a setkal se svým vzorem Davidem Lafatou

Marian žije v dětském domově a jeho život je fotbal. Fandí AC Spartě Praha. Jeho velkým Snem bylo jít se podívat na zápas na Spartu a setkat se svým sportovním idolem Davidem Lafatou.

30.11. 2015 se Marianovi splnil jeho Sen i s kamarády se zúčastnil fotbalového utkání na Letné a seznámil se s Davidem Lafatou.

“Bylo to super, největší zážitek mého života, nikdy na to seznámení nezapomenu. Moc děkuji.” Marian

Jeho přání splnil Mgr. Roman Dušek, project manager AC Sparta Praha

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Kristýnka a její splněný Sen

Kristýnka je v dětském domově od jara. Moc si přála dětské odstrkovadlo, aby mohla jezdit s ostatními dětmi.

Sen ji splnila rodina Uhríková, která ji zakoupila dětské odstrkovadlo a helmu. 

Kristýnka již jezdí po chodbách dětského domova a je nadšená.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Kluci z dětského domova Unhošť

„16 kluků“  z dětského domova chodí společně i s panem ředitelem již čtvrtým rokem hrát florbal do sokolovny. Letos potřebují pomoc s nájmem tělocvičny.

16 kluků z dětského domova

Dlouhodobý Sen

SEN: Pronájem tělocvičny

Podpora: Finanční podpora měsíc listopad 1.600 Kč z Veřejné sbírky – Jarní výběh na Sněžku.

Oliver

„Oliver” jeden rok. Žije s maminkou, které žila dlouhodobě v dětském domově. Tatínek se snaží rodinu zajistit, již před narozením Olivera se rozhodl pro nový byt na hypotéku, netušil však jak to bude těžké po narození syna, aby vše zvládli.  Maminka se  léčí s psychickým onemocněním a tak bojují. Budou moc rádi, když jim kdokoliv pomůže darem oblečením či hračkami pro Olivera.

1 rok

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen

SEN: Oblečení a hračky

Podpora: Dar hraček a oblečení rodina Buřičová

Zuzana

„Zuzana“ je v dětském domově 7 měsíců pro zanedbání péče. Je to tichá dívenka. Na život v domově si stále zvyká. Ráda by se naučila bruslit. Potřebovala by ochranné pomůcky.

12 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Chrániče na kolečkové brusle

Podpora: Dar chráničů paní Jaroslava Marečková

Robert

„Robert“ přišel do dětského domova minulý rok. Učí se na eletrikáře. Občas jezdí na návštěvu k matce. Rád sportuje, hraje fotbal. Má rád své pohodlí. Učí se samostatnosti a zodpovědnosti. Potřeboval zimní sportovní boty. V září úspěšně dokončil bronzový program Ceny vévody z Edinburghu. Rád byl jel se třídou na lyžařský výcvik.

17 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Jet na lyžařský kurz

Podpora: Finanční podpora 2.800 Kč na lyžařský kurz – sbirka HP HR team a Total rewards team z firmy Hewlett Packard Enterprise, Česká republika

Maruška a Sára

„Marušce je rok a Sáře dva a půl roku” žijí v sociálním bytě se svoji maminkou, která je nadevše miluje. Maminka žila od dětství v dětském domově, teď již druhý rok žije mimo dětský domov a snaží se o dcery dobře postarat.

1 rok a 2,5 let

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen

SEN:Zimní oblečení

Podpora: Dar zimního oblečení – paní Simona Skřičková

Věrka

„Věrka“ je v dětském domově třetí rok, se svými bratry. Byla velmi zanedbaná a neměla základní hygienické a sociální návyky. Její vývoj a dovednosti se tak zlepšily, že dohnala stejně staré děti. Pořád má úsměv na rtech. Ráda se parádí. Moc by si přála nové bačkůrky.

8 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Nové bačkůrky

Podpora:  Finanční podpora 200 Kč na nákup bačkůrek velikost 32 – pan Pich a Pan Parma

Dan

Sport pomáhá

„Dan“ je v dětském domově 3 rok. Prožil v rodině velmi těžké období, ze kterého se dlouho dostával. Rád si hraje se stavebnicemi a jezdí na kole. Začal hrát fotbal a moc ho baví.

10 let, Dětský domov

Rozjezdový Sen

Sport: Fotbal – 1 rok

Co chci dokázat: Být dobrý

Trénink: 3x týdně

Vzor: Lionel Messi

Finanční příspěvek na kopačky, štrupny a termoprádlo 1.500 Kč – pan Vlastimil Hájek

Miloš

 „Miloš“ žije v dětském domově  druhý rok. Je to zvídavý a neposedný kluk. Přišel do domova po těžkém úrazu, po kterém má zdravotní problémy a velmi postiženou nohu. Nikdo za ním na návštěvy nejezdí a nikdo si ho na víkendy nebere. Je rád sám a víkendy jsou pro něj dlouhé. Moc rád se dívá na pohádky a rád by měl přenosné DVD, aby si mohl pohádky pouštět sám.

9 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Přenosné DVD

Podpora: Finanční podpora 2.500 Kč – na nákup přenosného DVD – pan Vlastimil Hájek

Jarda může vyrazit na svůj vysněný lyžařský výcvik

„Jarda“ žije v dětském domově již pátý rok. Jeho velký sen je jet se školou na lyžařský výcvik. U sociálky si zařídil, aby mu lyžařský výcvik  zaplatili, lyže, hůlky a helmu mu zapůjčí dětský domov, ale neměl oblečení a brýle.

 Lyžařské oblečení s rukavicemi mu zaplatila rodina Kadlecova, na brýle mu přispěli paní Kateřina Kunáglová a paní  Gita Maňová a lyžařské podkolenky přidala rodina Žejdlova.

Jardo, ať se ti na horách líbí.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Studenti 7.C z Gymnázia GMVV Praha splnila tři dětské sny

Studenti 7.C  s třídní profesorkou Ivanou Suchomelovou z Gymnázia mezinárodních a veřejných vztahů Praha splnili tři dětské sny malým dětem v dětském domově v Ledcích.

Miloš, 9 let  si přál fotbalový míč a brankářské rukavice, Irenka, 8 let si přála náušnice, řetízek a náramek a Lukáš, 4 roky odrážedlo s helmou. Studenti přivezli i sladké dárky všem ostatním dětem.

Pan ředitel dětského domova ukázal studentům zařízení dětského domova, navštívili rodinky a poznali všechny děti, které musí žít bez rodičů.

Moc děkujeme za váš zájem a radost, kterou jste dětem přinesli.

Ludmila Zachová

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Erika

„Erika“ je v dětském domově třetí rok po smrti své maminky, o kterou se sama doma starala. Učí se na cukrářku. Je to sportovní dívka, která má ráda pohyb, tancuje. Zamilovala se a chodí s hodným chlapcem, přemýšlí i o své ochraně, ale má problémy s tablety antikoncepce, lékařka ji navrhla pro její zdravotní stav antikoncepční tělísko.

17 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Antikoncepční tělísko

Podpora: Finanční podpora na uhrazení tělíska 4.000 Kč, tělísko je 5 let – paní Hana Nováková.

Vanda

„Vanda” žije v dětském domově 4 roky. Jsou zde i její tři sourozenci. Vanda má velké sny chtěla by studovat školu sociálně právní.  Dobře se učí, ráda čte a ráda cokoliv podniká. Moc ráda by měla kolo, aby mohla jezdit s kamarádkami. 

14 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Kolo

Podpora: Dar v podobě kola – paní Alžběta Hradcová firmy Hewlett Packard Enterprise, Česká republika

Tibor

„Tibor” byl odebrán z rodiny minulý týden, pro týrání. Měl jet se třídou na lyžařský kurz a ten byl již zaplacen, částku platí škola a 2.500 Kč doplácí rodina. Po odebrání otec zrušil příspěvek 2.500 Kč a Tibor nemůže na lyžařský kurz jet. Byl by moc šťastný kdy by mu někdo pomohl.

12 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Lyžařský kurz

Podpora: Finanční podpora 2.500 Kč na doplatek lyžařského kurzu – paní Eva

Jarda

„Jarda“ žije se svou sestrou dvojčetem a dalšími dvěma sourozenci v dětském domově již pátý rok. Jarda by se rád učil kuchařem. Jeho velký sen je jet se školou na lyžařský výcvik. U sociálky si zařídil,aby mu lyžařský výcvik  zaplatili, lyže, hůlky a helmu mu zapůjčí dětský domov, ale nemá oblečení a brýle.

14 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Zimní lyžařské ponožky

Podpora: Finanční podpora na nákup lyžařských ponožek 200 Kč – rodina Žejdlova

Štefan

„Štefan” je v dětském domově se svým bratrem. Chodí do 6. třídy. Má rád sport a má spoustu kamarádů. Rád poslouchá hudbu, má Sen mít repráčky.

13 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Repráčky

Podpora: Finanční podpora na nákup repráčků 400 Kč – paní Monika Marešková.

Oliver

„Oliver“ jeden rok. Žije s maminkou, které žila dlouhodobě v dětském domově. Tatínek se snaží rodinu zajistit, již před narozením Olivera se rozhodl pro nový byt na hypotéku, netušil však jak to bude těžké po narození syna, aby vše zvládli.  Maminka se  léčí s psychickým onemocněním a tak bojují. Budou moc rádi, když jim kdokoliv pomůže darem oblečením či hračkami pro Olivera.

1 rok

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen

SEN: Zimní oblečení

Podpora: Dar zimního oblečení paní Simona Skřičková

Maruška a Sára

„Marušce je rok a Sáře dva a půl roku“ žijí v sociálním bytě se svoji maminkou, která je nadevše miluje. Maminka žila od dětství v dětském domově, teď již druhý rok žije mimo dětský domov a snaží se o dcery dobře postarat.

1 rok a 2,5 let

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen 2016

SEN: Dětské oblečení

Podpora: Dar dětského oblečení – rodina Buřičova