Karla

“Karla” žije v sociálně slabé rodině. Velmi dobře se učí a je vždy do školy výborně připravená. Má ráda zvířata a doma má svého křečka o kterého se stará. Moc ráda by jela se třídou na školu v přírodě.

10 let

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen

SEN: Škola v přírodě

PodporaFinanční podpora 2.800 Kč na pobyt na škole v přírodě – paní Jana Schwarzová.

Kluci z dětského domova Unhošť

„16 kluků“  z dětského domova chodí společně i s panem ředitelem již čtvrtým rokem hrát florbal do sokolovny. Letos potřebují pomoc s nájmem tělocvičny.

16 kluků z dětského domova

Dlouhodobý Sen

SEN: Pronájem tělocvičny

Podpora: Finanční podpora měsíc duben 1.600 Kč z Veřejné sbírky – Jarní výběh na Sněžku.

Táňa

„Táňa“ žije v domově se svými třemi sestrami 5 let. Je tichá, usměvavá holčina. Ráda se hezky oblékne. Má kamarádky se kterými ráda chodí ven. Ve škole ji věci déle trvají pochopit, proto potřebuje doučování. Za Táňou dochází do domova každý týden slečna Milada a probírá s Táňou vše, co nechápe či potřebuje doučit.

11 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Vše správně pochopit

Podpora: Finanční měsíční podpora na hodiny doučování 600 Kč. Roční 5.400 Kč -PPL CZ s.r.o. Střední Čechy

Pekárna Cvrčovice podporuje “Sport pomáhá”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Již třetí rok Pekárna Cvrčovice podporuje svými výrobky benefiční akce projektu Sport pomáhá, Neziskové organizace ANO, ANO z.s.Podpora Cvrčovické pekárny je již neodmyslitelně spjata s Cyklistickým seriálem o Krále Vrchařů Středních Čech a sportovním dnem Halda. Výtěžek z těchto benefičních akcí jde na pomoc sociálně znevýhodněným dětem z dětských domovů a sociálně slabých a pěstounských rodin. Podporujeme 223 dětí ve studiu, ve sportování, zájmové činnosti, v samostatném bydlení a v další potřebné činnosti.

Děkujeme Pekárně Cvrčovice, že nám v této podpoře pomáhá.

Ludmila Zachová

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

HALDA 2016: Centrální park Prahy 13 ovládli cyklisté a běžci

 

 

 

 

 

 

 

V rámci projektu Sport pomáhá a jeho série benefičních sportovních akcí pro veřejnost, za podpory Magistrátu Prahy 13 a Magistrátu Hl. města Prahy v rámci akce Praha – Evropské hlavní město sportu 2016, se v sobotu 14. května konal druhý ročník sportovního dne HALDA. Do závodů na horských kolech a v krosovém běhu Centrálním parku Prahy 13 se registrovalo 476 sportovců, kteří nejen změřili své síly v jednotlivých disciplínách ale přispěli tím i do veřejné sbírky Sport pomáhá. O pěknou atmosféru a kulisu obou závodů se postaral velký počet diváků. Vedle samotných závodů byl také zájem o doprovodný program ve stáncích partnerů akce. Takto se akce zúčastnilo dalších více než tisíc diváků , členů doprovodů, obyvatel Prahy 13 a účastníků pochodu se psem.
Benefiční výtěžek akce, který překročil 90 tisíc korun (a překonal tak zatím nejvyšší částku, jíž bylo 80 tisíc z loňského pražského Cross City běhu) poputuje na podporu sociálně hendikepovaných dětí v rámci projektu Sport pomáhá, který se touto podporou dlouhodobě zabývá.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Monika

Sport pomáhá

Pochází z problematické rodiny, matka o ni nestojí. Má problémy s komunikací, je prostě svá. V dětském domově žila 5 let. Nyní pracuje jako číšnice a  studuje nástavbu k maturitě. Splnila stříbrnou Cenu vévody z Edinburghu. Našla si nové bydlení, snaží se ho zařídit. Zkouší boxovat.

19 let, Sociálně slabá

Dlouhodobý Sen

Co chci dokázat: chci se naučit být lepší

Sport: Box – 1 rok

Trénink: 5x týdně

Finanční podpora sportovní příspěvky na květen – prosinec 2016 – 7.000 Kč  – PPL CZ s.r.o. Střední Čechy.

Eva

“Eva” v domově žije již 11 let, má dva mladší sourozence. Je přátelská a zodpovědná. Ráda by se dostala na zdravotní školu. Hrála basketbal, ale letos zkouší volejbal. V rodince pomáhá s malými dětmi. Ráda chodí ven s kamarádkami. Má sen si vyzkoušet jet na motokáře.

16 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Jet na motokáře.

Podpora: Finanční podpora na jízdu na motokárách 500 Kč – paní Markéta Kloseová

Berenika

“ Berenika“ žije ve velké náhradní rodině. Je to živá holčička s velkýma očima, která miluje pohádky a moc ráda jí. Ráda cvičí a tancuje. Minulý rok začala chodit na aerobik, letos by ráda pokračovala s kamarádkami.

10 let

Pěstounská rodina

Dlouhodobý Sen

SEN: Cvičit aerobik

PodporaFinanční podpora 80 Kč na jednu lekci, měsíčně 320 Kč, ročně 3.200 Kč – Benefiční cyklistické akce.

Marian

Marián, 12 let

Sport: Fotbal

Trénink: 3x  týdně

Sportovní vybavení: Kopačky a šusťáková souprava

Podpora: Finanční podpora na kopačky a šusťákovou soupravu 1.200 Kč rodina Kadlecova