Tomáš

“Tomáš” je devítiletý kluk, který neměl v životě tolik štěstí. Narodil se postižený mentální retardací, přesto je to veselý a hravý kluk, který si každý den užívá, co mu život nabízí. Tomáš navštěvuje Speciální školu pro postižené děti, kam chodí moc rád. Rodiče jsou ve velmi tíživé situaci, kterou se snaží řešit. nyní zjistili Tomášovi bezlepkovou dietu. 

9 let

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen

Sen: Bezlepkové potraviny

Podpora: Finanční příspěvek na nákup bezlepkových potravin 7.024 Kč – Benefiční cyklistické závody.

Kluci z dětského domova Unhošť

„16 kluků“  z dětského domova chodí společně i s panem ředitelem již čtvrtým rokem hrát florbal do sokolovny. Letos potřebují pomoc s nájmem tělocvičny.

16 kluků z dětského domova

Dlouhodobý Sen

SEN: Pronájem tělocvičny

Podpora: Finanční podpora měsíc leden 1.600 Kč z Veřejné sbírky – Jarní výběh na Sněžku.

Sára

„Sára“ žila v dětském domově 5 let, poté dva roky ve startovacím bytě. Vyučila se kadeřnicí,udělala maturitu. Závodně tancovala. V taneční škole si našla svého přítele, se kterým má ročního syna. Přítel se snaží těžko rodinu zajistit, ale Sára mu pomoci nemůže. O syna se velmi krásně stará, ale bojuje svým psychickým onemocněním, má strach z vycházení. Moc chce být dobrou mámou. Bude moc ráda za jakoukoliv pomoc.

22 let

Sociálně slabá

Dlouhodobý Sen

SEN: Podpora na bydlení

Podpora: Finanční podpora 3.000 Kč – PPL CZ s.r.o. Střední Čechy

Dvacetiletou cyklistku čeká za severním polárním kruhem zkouška vztahu i zdatnosti. Podaří se jí zdolat dosud nepokořený závod?

Dovolte mi Vás informovat o dnešním zahájení výpravy mladé české ultrabikerky Markéty Peggy Marvanové (20), s cílem zdolat 900 km dosud nepokořeného nezabezpečeného závodu Lapland Extreme Challenge. Nejmladší česká pokořitelka americké Great Divide Tour (4418 km) dnes dopoledne vyrazila na cestu do Laponska, kde se vydá v rámci závodu až za severní polární kruh. Závod odstartuje 20. února z Rovaniemi a na překonání panenské krajiny nezabezpečeného závodu bude mít třicet dní. Do velké výzvy, kterou tentokráte absolvuje na sněžném kole, se nadšená ultrabikerka pustila mimo jiné s podporou české Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE) a projektu Sport Pomáhá.

Peggy v tomto závodě nejde jen o pokoření výzvy, svými výkony chce pomáhat lidem, kteří neměli v životě tolik štěstí a bojují se zdravotním postižením.

Nečeká ji snadný úkol, tentokrát jí ale mrazivou výzvu zpříjemní doprovod přítele Adama a opět ji bude pohánět touha pomáhat. Sbírka poslouží k získání financí na vybudování půjčovny dětských handbiků, která dosud v České republice není. Půjčovna vznikne jako projekt organizace Černí koně, která zajistí nejen výrobu kol a provoz půjčovny, ale také sportovní akce s cílem informovat děti a rodiče o této úžasné možnosti. Zapojit do sbírky se můžete na Sport Pomáhá. Sledovat cestu Peggy a Adama můžete online na marketamarvanova.cz.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Roman

Sport pomáhá

Roman žije v dětském domově 6 let, učí se automechanikem. Je sportovně nadaný, hraje fotbal, jezdí na kole.  

19 let, Dětský domov

Rozjezdový Sen

Co chci dokázat: Dostat se do vyšší ligy

Sport: Fotbal – 3 roky- Přebor

Trénink: 2x týdně

Vzor: Christiano Ronaldo

Dar fotbalové šusťákové soupravy pan David Jonák.

Sára

“Sára” žila v dětském domově 5 let, poté dva roky ve startovacím bytě. Vyučila se kadeřnicí,udělala maturitu. Závodně tancovala. V taneční škole si našla svého přítele, se kterým má ročního syna. Přítel se snaží těžko rodinu zajistit, ale Sára mu pomoci nemůže. O syna se velmi krásně stará, ale bojuje svým psychickým onemocněním, má strach z vycházení. Moc chce být dobrou mámou. Bude moc ráda za jakoukoliv pomoc.

22 let

Sociálně slabá

Dlouhodobý Sen

SEN: Podpora na nové brýle

Podpora: Finanční podpora 5.720 Kč – 3.500 Kč – manželé Kopáčovi, 2.220 Kč zaměstnanci TNT Express Praha.

Igor

„Igor“  je v domově druhý rok. Je to  skvělý 13ti letý kluk,  je velmi veselý chlapec, vděčný za každou maličkost a pozornost. Z toho je patrné, že doma zázemí a pozornosti se mu nedostávalo. Rád sportuje. Moc by si přál jet se třídou na lyžařský výcvik.

13 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Lyžařský výcvik

Podpora: Finanční podpora 5.500 Kč na lyžařský výcvik – pan Aleš Pour z Veřejné sbírky.

Monika

Sport pomáhá

Monika pochází z problematické rodiny, matka o ni nestojí. Má problémy s komunikací, s chováním k autoritám, je prostě svá. V dětském domově žila 5 let. Nyní studuje nástavbu k maturitě, pracuje v senátu jako číšník, bydlí na ubytovně. Ve florbale se našla, jde za svým Snem. Florbal ji moc pomáhá v jejím životě.

18 let, Sociálně slabá

Sport: Florbal – 8 let – Dorostenecká liga

Co chci dokázat: dostat se do reprezentace

Trénink: 3x týdně

Vzor:  Bachy

Finanční podpora na sportovní vybavení 2.000 Kč – zaměstnanci Safina a.s.

Nadace ČEZ – podpořila projekt Sport pomáhá částkou 80.000 Kč

Nadace ČEZ  v rámci akce Pomáhej pohybem, do které jste se zapojili vy, svými sportovními výkony a tím jste nám pomohli získat podporu ve výši  80.000 Kč pro projekt Sport pomáhá.

Z této částky se podpoří roční asistent pro Dušana, roční školné pro Tomáše a Daniela a roční sportovní příspěvky 4 dětí.

Moc děkujeme Nadaci ČEZ, že vybrala na podporu projekt Sport pomáhá.

Ludmila Zachová

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

16 kluků v rámci projektu Sport pomáhá hrají florbal

„16 kluků“  z dětského domova, chodí každý týden společně i s panem ředitelem, hrát florbal do sokolovny. Jejich sportování podporujeme z charitativní akce Výběh na Sněžku, jejíž 4.ročník se plánuje na 24. září 2016 a i ty se můžeš této sportovní-rodinné akce zúčastnit a podpořit dětský sen.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny