Dne 24.září jsme opět dobyli Sněžku!

Dne 24.září jsme opět dobyli Sněžku!

Ano, ano, je to tak, už po 4. jsme dosáhli na vrchol nejvyšší hory České republiky. Opět v rámci sportovně benefiční akce „Jarní“ výběh na Sněžku. Název zůstal, ačkoliv z důvodu kolize termínů jsme museli, resp. ředitelé akce, Dan a Vláďa museli naši bohulibou akci přesunout z klasického jarního termínu na podzimní. Vedle sportovních závodů v běhu do vrchu na 7, 19 a dokonce 42 km se skutečně špičkovými výkony okořeněnými startem naší reprezentantky se konal i výšlap.

Výšlap na 11 km tentokrát od Friesovy boudy absolvovalo mnoho turistů a samozřejmě i naše skupina zvící 23 sportovně naladěných chodců. Těmi hlavními byly děti a dorostenci z Dětského domova v Unhošti. 18 nadšenců od nejmenších z prvního stupně až po středoškoláky. Jako vždy několik dopředu jasných favoritů nasadilo ostré tempo už od startu a 

viděli jsme je až u Poštovny.

I když neoficiálně, přesto polovina dětí pravidelně bere Sněžku útokem a poslední kilometry se běží…respektive poslední metry sápe po kamenech. Druhá polovina naší skupiny si to raději trochu užívá a má prostor se podívat i na nádherné okolí Sněžky. Tento den nám i nebývale přálo a zima nám skutečně nebyla.

Myslím, že jsme si všichni zasloužili báječný oběd v restauraci penzionu Andula, kde nejenom na nejlepší, ale na všechny děti čekala malá odměna v podobě dárků od pořadatelů.

Všem účastníkům celé akce je třeba poděkovat za skvělou atmosféru a v neposlední řadě závodníkům a všem kdo v podobě startovného, sponzorského daru přispěli na sportovní aktivity dětí z DD Unhošt, které spadají pod projekt Sport pomáhá!

A já jako garant projektu za děti vzdávám hold a věřím, že se nejenom na již 5. ročníku Sněžky, ale i na jiných akcích, které spolek Ano,ano pořádá, setkáme! 

Váš Michal Stark

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Komentáře jsou uzavřeny.