František

„František“ přišel do dětského domova se svými bratry v lednu, ve velmi špatném stavu. Tatínek je moc miluje, ale starost o ně nezvládá. Tak se musí František učit základním hygienickým návykům, starat se o věci, které dostal při příchodu do dětského domova a naučit se žít s novými kamarády. František by moc rád měl své kolo.

11 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Mít kolo

Plnění: O kolo se dobře starat.

Podpora: OS Ano,ano

Alena

„Alena“ přišla do dětského domova v lednu v 5. měsíci těhotenství. Matka se o Alenu nestará, otec ji zařídil internát. O Vánocích ji nechal na ulici. I když ji na ni vytvářen tlak, aby dítě dala k adopci, chce si děťátko nechat a dobře se o něj starat. V dubnu se Aleně narodil syn David.

16 let

Dětský domov

Jednorázový Sen

SEN: Potřeby pro miminko

Plnění: Postarat se o Davida

Podpora: Dar – postýlka pro Davida – OS Ano, ano

Emil

„Emil“ je v dětském domově již 7 rok. Studuje na aranžéra a chodí do výtvarného oboru na ZUŠ. Krásně maluje a rád posiluje. Jeho Sen je pernamentka do posilovny.

18 let

Startovací byt

Dlouhodobý Sen

SEN: Pernamentka do posilovny

Plnění: Zvládnout dobře život ve startovacím bytě

Podpora: Finanční podpora 580 Kč na nákup pernamentky do posilovny – OS Ano,ano

Eva

Eva, 14 let

Základní škola 7.třída.

Sport: Basketbal

Soustředění: Termín 16. – 24. 8. 2014

Podpora: Jarní výběh na Sněžku – 3.150  Kč

Liliana

Liliana, 11 let

Ukončila 5. třídu s vyznamenáním

Sport: Street dance

Soustředění: Termín 19 – 26.7.2014

Podpora: Jarní výběh na Sněžku – 3.500 Kč ze sbírky

Erika

“Erika” se do dětského domova dostala o prázdninách po smrti své maminky, o kterou se do její smrti doma starala. Je to sportovní dívka, která má ráda pohyb a jejím Snem je se naučit tancovat Zumbu.

15 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

Sen: Naučit se tancovat Zumbu

Plnění: Erika si zvolila Zumbu při plnění svého bronzového programu v rámci Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu, který 5. 7. 2014 úspěšně splnila.

Podpora: Finanční podpora na hodiny Zumby za 1. pololetí 2013/14 – 2.000 Kč, – zaměstnanci Safina a.s., 2. pololetí 2013/14 – 2.200 Kč Fond DoFe Award

Jarmila

„Jarmila“ je v dětském domově chvíli. Je citlivá a hodná, ráda pomáhá ostatním, ale svoji uzavřeností je hodně osamělá. Doma měla svého koně, o kterého se starala a který ji byl největším přítelem. Moc ráda by se ke koním vrátila, připomínají ji domov a je s nimi šťastná.

14 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Vrátit se ke koním

Plnění: Jarmila si zvolila Jízdu na koni při plnění svého bronzového programu v rámci Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu, který 3. 7. 2014 úspěšně splnila.

Podpora: 2013/14 Finanční podpora 6.000 Kč – 3.500 Kč Zaměstnanci Safina a.s. 2.500 Kč Fond DoFe Award

Tomáš

Tomáš je sedmiletý kluk, který neměl v životě tolik štěstí. Narodil se postižený mentální retardací, přesto je to veselý a hravý kluk, který si každý den užívá, co mu život nabízí. 

Tomáš navštěvuje Speciální školu pro postižené děti, kam chodí moc rád. Rodiče jsou ve velmi tíživé situaci, kterou se snaží řešit, ale školné 2.800 Kč měsíčně za Tomáškovu školu je nad jejich možnosti. 

7 let

Sociálně slabá rodina

Dlouhodobý Sen

Školné 2013/14 ve výši 14.000 Kč – 1.400 Kč měsíčně –  z Veřejné sbírky k Projektu Sen.

Dušan

Dušan je desetiletý stále usměvavý kluk. Žije se svým hendikepem autismem, svalovou myoapatií, hydrocefálí a duanowým syndromem na levé oko. Má šest sourozenců v pěstounské rodině, kde ho mají moc rádi. Navštěvuje základní školu, kde za pomoci asistentky se snaží naučit a stihnout vše, co ostatní spolužáci. Získal asistentku, která si ho oblíbila, velmi si spolu rozumí.

10 let

Pěstounská rodina

Dlouhodobý Sen

Platba za služby asistentky ve škole –  2013/14 ve výši 30.000 Kč – 3.000 Kč měsíčně – z Veřejné sbírky k Projektu Sen.

Daniel

„Danielovi“ je osm let a dochází do 1. třídy základní speciální školy. Má vrozenou vývojovou vadu mozku spojenou s spastickou kvadruparézou. Většinu dne má dobrou náladu. S každým hned naváže kontakt a je potěšen, když s ním dotyčná osoba pohovoří a pohladí ho. Daniel přestože nemluví, tak dobře rozumí jednoduchým pokynům, které se pravidelně opakují. Ve škole pravidelně cvičí pod odborným dohledem fyzioterapeutů. Danielova rodina má finanční problémy a potřebovala by pomoci s Danielovým školným.

8 let

Sociálně slabá rodina

Dlouhodobý Sen

Školné 2013/14 ve výši 10.000 Kč – 1.000 Kč měsíčně –  z Veřejné sbírky k Projektu Sen.

Dušan

“Dušan” byl na jaře odebrán se svými sedmi sourozenci ze sociálně slabé rodiny. V domově si rychle zvykl. Studuje na učilišti automechanika. Jeho Snem je mít řidičák.

18 let

Dětský domov

Rozjezdový Sen

SEN: Mít řidičák.

Plnění:  Dušan si zvolil Autoškolu při plnění svého bronzového programu v rámci Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu, který 3. 7. 2014 úspěšně splnil.

Podpora: Finanční podpora 8.700 Kč – 5.700 Kč pan Stanislav Zrcek  – 3.000 Kč Fond DoFe Award

Martina

Martina, 14 let

Základní škola 8.třída.

Sport: Beach volejbal

Soustředění: Termín 30. 5. – 1. 6. 2014

Podpora: Jarní výběh na Sněžku – 1.960 Kč