Sára a Oliver

„Sára“ 27 let, žila v dětském domově 5 let, poté dva roky ve startovacím bytě. Vyučila se kadeřnicí. Závodně tancovala. Má pětiletého syna. O syna se velmi krásně stará. Bojovala každý den, nejen se svým onemocněním – strach vycházet. Teď se snaží být vzornou mámou. Pracovala v kadeřnictví, dostala výpověď a potřebuje pomoci.

Podpora: Formou daru potravin 3.500 Kč září – zaměstnanci Safina a.s. 

Alex

Alex, “12 let” Ahojky jsem obyčejná usměvavá holka, která měla trošku složitější vstup na svět a do vínku si s sebou přinesla vrozenou vadu pohybového aparátu a páteře. Od narození mě provázejí cvičení, rehabilitace a operace, nejen díky nim, ale i díky své houževnatosti jsem začala chodit alespoň na krátké vzdálenosti. Miluji sport, mé sportovní aktivity byly velmi omezené. Na jaře 2018 jsem dostala handbike a začala plavat na Strahově. Od dubna 2018 závodím, na závodech se pravidelně umisťuji na předních místech (porážím i kluky ). Jsem vítězem ČP juniorů 2018 na handbiku. Mým snem a cílem je reprezentovat Českou republiku na mezinárodních závodech a na Paralympiádě, a to v plavání, na handbiku a doufám i v triatlonu. K tomu potřebuji Vaši pomoc a podporu. Závodní handbike, běžecká formule na triatlon, cestovní náklady na tréninky, mezinárodní závody, atd. jsou velmi finančně nákladné. Potřebuji závodní handbike a lehký sportovní vozík vše se vyrábí na míru.

Podpora: Finanční podpora 2.250 Kč zdravotní masáže – sbírka ALEX BORSKÁ – CESTA NA PARALYMPIÁDU

Benefiční utkání projektu “Basket pomáhá”

V sobotu 1. srpna 2020 se ve Strakonicích odehrálo Benefiční basketbalové utkání, které odstartovalo nový projekt “Basket pomáhá”, který bude pod vedením Julie Reisingerové podporovat nejen dětské basketbalisty, ale i ostatní dětské sportovce ze sociálně slabých rodin a dětských domovů.
Na hřišti se proti sobě postavily mladé české lvice a legendy českého basketbalu a utkání, které skončilo remízou, si velice užily.
Atmosféru doplnily různé divácké soutěže, smečařské představení, dražba dresů a hlavně pohotový komentátor pan Martínek z BK Strakonice.
Na projekt jste přispěli částkou 36.072 Kč, moc všem děkujeme a těšíme se na příští rok.
Projekt “Basket pomáhá” pokračuje a můžete i vy přispět na sbírku https://www.darujme.cz/projekt/1203313
nebo na Aukru vydražit dres našich reprezentačních hráčů Tomáše Vyorala, Vojty Hrubanta nebo Jana Veselého.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Tým – “Je nám to jedno” – Hostivické rybníky a jejich fauna a flóra Bílá Hora a její historie

Stříbrná expedice 2020

Expediční tým: “Je nám to jedno” –  Eliška, Imra, Kristýna, Martin, Nik, Pepa, Tomáš
Průvodce naší expedicí
Co ty a expedice?

Eliška 18 let, Dětský domov

Expedici jsem si užila a poznala skvělé nové lidi. V sobotu se nám nevydařilo počasí, jinak vše bylo super.

Imra 17 let, Dětský domov

Ze začátku se mi na expedici moc nechtělo, ale když jsme vyšli, tak jsem věděl, že si to moc užiju. V týmu skvělí lidi. Jsem rád, že jsem se dozvěděl jejich příběhy. Moc jsem si to užil.

Kristýna 15 let, Sociálně slabá

Na expedici jsme více poznala náš tým a bylo to super. Hlavně další skvělá zkušenost do života, která mi hodně dala. Moc se mi to líbilo. V sobotu byl sice déšť, ale jinak to bylo skvělé.

Martin 17 let, Dětský domov

Na expedici jsme byl hodně spokojený, protože jsem byl s lidmi, kteří byli super a rád jsme se o nich více dozvěděl. Cesta přírodou tomu všemu dávala dobrou atmosféru. Stany byly super.

Nik 19 let, Rodina

Navzdory nepřízni počasí, hodnotím expedici jako velice vydařenou. Byl to skvělý zážitek.

Pepa 18 let, Dětský domov

Expedici jsme si moc užil. Více poznal super lidi z týmu. Akorát opět jako při bronzové expedici mne přišel navštívit puchejř.

Tomáš 16 let, Rodina

Expedici jsme si užil, byla poměrně vydařená, až na 2. den, kdy nás postihl déšť. Jinak super zážitek bez větších komplikací.

Emily

“ Emily“ 17 let, před 9 lety se dostala se sourozenci do dětského domova. Po roce si ji vzala pěstounská rodina. Po 7 letech se vrací do dětského domova, kde ji čekají sourozenci. Studuje hotelovou školu a snaží se mít velmi dobré výsledky. Splnila Bronzový program DofE. Podpora studia.

Podpora: Podpora: Dar tabletu – ČSOB, a.s., karta internet 300 Kč – Benefiční akce. 

Konec RS 2019/20

Dominik

„Dominik“, 13 let,  v dětském domově čtvrtý rok. V domově je se svou sestrou. Rád s kluky jezdí na kole, učí se vařit a hraje kinball a florbal. S přechodem na druhý stupeň změnil školu a moc rád by jel s novou třídou na školu v přírodě.

Podpora: Finanční podpora 3.100 Kč na školu v přírodě – Benefiční akce.