Aneta a Natálka

„Aneta“ 20 let, a “Natálka”, 1 rok, žila sedm let v pěstounské sportovní rodině, po neshodách se synem pěstounů byla z rodiny vyhozena. Na chvíli ji k sobě vzala matka, která se vrátila z vězení, ale příteli matky se nelíbilo, že se Aneta k ní vrátila, obral Anetu o peníze a vyhodil. Aneta přešla ze střední školy do učení kuchař – číšník. Moc ráda sportuje a jezdí na kole. Hrála beach volejbal. Splnila Stříbrnou úroveň Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu a plní zlatou. Aneta je strašně hodná milá dívčina, není konfliktní a vše co ji potkalo, si nezasloužila. Aneta se snaží o sebe postarat, s přítelem má pronajatý byt, přítel nemá stálou, práci chodí na brigády. Kdybyste někdo chtěl Anetě jakkoliv pomoci, bude všem vděčná.
Podpora: Finanční 5.000 Kč na podporu bydlení – Zaměstnanci Stavební spořitelny – Buřinka – České spořitelny, a. s. 

Matěj

„Matěj“ 6 let,  v dětském domově od léta se svými sourozenci. Chodí do školky. Rád s kluky kope a moc rád by hrál fotbal. Moc rád by jel se školkou na výlet.

Podpora: Finanční podpora 450 Kč za školní výlet – paní Lucie Černá.

Luboš

“Luboš“ 12 let, sociálně slabá rodina. Chodí do 6. třídy. Má bráchu dvojče a jsou u všech klukovin. Rád hraje fotbal a jezdí na kole. Zamiloval si basketbal, již pátý rok s bráchou chodí na tréninky, moc prosí o pomoc s příspěvky, maminka je v tíživé finanční situaci a na příspěvky peníze nemá.

Podpora: Finanční podpora 3.900 Kč za basketbalové příspěvky – manželé Cimoradští.

Pomoc sociálně slabým rodinám

V projektech máme zapojeno mnoho dětí ze sociálně slabých rodin, které podporujeme nejen v jejich sportování, ale i v platbách za obědy, školku, školní družinu, v zážitcích jako je škola v přírodě, letní tábor, tak i v materiální pomoci, oblečení, boty, učebnice, školní batohy a díky Potravinová banka Praha :: Dáváme jídlu druhou šanci, můžeme jejich rodiny podporovat i darem potravin. Děkujeme za pomoc.
Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Start nového Projektu Životní kompas

12. ledna 2022 odstartoval v Dětském domově Unhošť nový projekt Životní kompas.
Se sociálně slabými dětmi a mladými lidmi pracujeme již 10 let a kromě jiných problémů, které mají, je jeden velmi klíčový a to je odchod do běžného života a poprat se, se vším co je čeká.
Proto bychom jim rádi trochu pomohli a pozvali je do světa práce a financí.
Projekt jsme nazvali Životní kompas, informace a věci, které se naučí, je můžou směrovat jejich životem.
Velká výhoda je, že všechny mladé lidi, kteří budou do projektu zapojeni, osobně známe a dlouhodobě s nimi pracujeme.
Chceme je v rámci setkání do projektu aktivně pozvat, rádi bychom, aby ho vzali vážně, aby se zapojili a sami cítili, že je to pro ně důležité.
Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Marián

“Marián“ 19 let, v  dětském domově je 8 rok, nyní ve startovacím bytě. Rodiče se o něj nezajímají. Chodí na střední školu dopravní, letos maturuje. Jezdí na kole a závodně hraje fotbal. Splnil Stříbrný program DofE a plní zlatý program. Plánuje jít na vysokou školu, prosí o příspěvek na přihlášku.

Podpora: Finanční podpora 800 Kč za přihlášku na VŠ – pan Jan Kazda. 

Tomáš

Tomáš je dvanáctiletý kluk, který neměl v životě tolik štěstí. Narodil se postižený mentální retardací, přesto je to veselý a hravý kluk, který si každý den užívá, co mu život nabízí. Tomáš navštěvuje Speciální školu pro postižené děti, kam chodí moc rád. Rodiče jsou ve velmi tíživé situaci, kterou se snaží řešit, ale školné 2.000 Kč měsíčně za Tomáškovu školu je nad jejich možnosti. Můžete někdo Tomášovi pomoci a na školné mu jakoukoliv měsíční částkou přispívat?

Finanční podpora 1.976 Kč na nákup bezlepkových potravin – Advokátní kancelář Kutějová, Maršál, Briaský, s.r.o. 

Isabel

„Isabel“, 4 roky, žije jen s maminkou v sociálním bytě, dříve v azylovém. Chodí do mateřské školky. Maminka hledá dlouhodobou práci, zatím má 1x v týdnu brigádu. Moc by potřebovala zimní kombinézu. 

Podpora: Finanční podpora 1.000 na nákup zimní kombinézy  – tým Temporary Staffing Praha, Grafton Recruitment s.r.o.

Emil

“ Emil” 9 let žije v dětském domově 8 rok. Maminka se nezvládla o něj starat. Emil se musel naučit různým základním věcem. Chodí do 3. třídy. Rád si hraje, jezdí na kole a pomáhá v kuchyni. Rád by chodil do kroužku Kuchtík a potřebuje krabičky na uvařené jídlo.

Podpora: Finanční podpora 100 Kč na krabičky na jídlo – paní Kateřina Volinová.

Jonáš

„Jonáš“, 18 let. V dětském domově od dubna, před tím v Klokánku. Žil se slepou maminkou, ale ta o vánocích umřela. Jonáš a jeho bratr byli rozděleni. Jonáš se stále s novou situací vyrovnává a učí se žít v kolektivu. Učí se na kuchařské práce. Rád programuje a hraje na počítači. Potřebuje zimní boty, ale má velikost 51. 

Podpora: Finanční podpora 2.400 Kč na nákup zimních bot – pan Jakub Harašta.

Isabel

„Isabel“, 4 roky, žije jen s maminkou v sociálním bytě, dříve v azylovém. Chodí do mateřské školky. Maminka hledá dlouhodobou práci, zatím má 1x v týdnu brigádu. Moc by potřebovala zimní boty. 

Podpora: Finanční podpora  800 na nákup zimních bot – pan Jakub Harašta.