Mirek

„Mirek“, 18 let žije v dětském domově 5 rok. Byl odebrán pro psychické problémy matky. Chodí do 4. ročníku na Střední školu protipožární ochrany. Má rád Box. Úspěšně udělal řidičské oprávnění B, při škole je možné si udělat i řidičák C na nákladní auto, který ke svému povolání hasič potřebuje, škola mu přispěje polovinu částky.

Podpora: Finanční podpora 2.700 Kč na řidičské oprávnění C – zaměstnanci SAFINA a.s.

Karolína

„Karolína“ 15 let,  je v dětském domově od léta. Začala chodit do 9. třídy. Ráda tancuje a sportuje. Ráda by studovala na střední škole pedagogické nebo sociální a ráda by chodila do Přípravného kurzu k přijímacím zkouškám.

Podpora: Finanční podpora 2.000 Kč za Přípravný kurz k přijímacím zkouškám – paní Olga Nigrini.

Denis

„Denis“ 15 let, žije v dětském domově se třemi sourozenci 6 rok. Přišli zanedbaní a museli se hodně učit nového. Denis je rád v partě, chodí hrát fotbal, baví ho sestavovat točit a sestavovat video. Rád jezdí na kole. Kroužek fotbálku.

Podpora: Roční finanční podpora 800 Kč za kroužek fotbálku – pan Tomáš Pavlíček

Daniel

„Danielovi“ je 15 let. Má vrozenou vývojovou vadu mozku spojenou s spastickou kvadruparézou. Většinu dne má dobrou náladu. S každým hned naváže kontakt a je potěšen, když s ním dotyčná osoba pohovoří a pohladí ho. Daniel přestože nemluví, tak dobře rozumí jednoduchým pokynům, které se pravidelně opakují. Ve škole pravidelně cvičí pod odborným dohledem fyzioterapeutů. Rodina se snaží o Daniela velmi dobře starat, ale má finanční problémy a potřebovala by pomoci s Danielovým školným.

Školné 6.000 Kč leden – červen 2022 – zaměstnanci SAFINA a.s.

Jakub

Jakubovi je 8 let, navštěvuje Mateřskou a základní školu speciální Diakonie ČCE Praha 5– třídu mateřské školy pro děti s mentálním a kombinovaným postižením. Je postižen vzácným genetickým syndromem Kabuki – Like, který se projevuje mentální retardací a řadou strukturních vývojových vad, mezi které patří snížený růst, kosterní a svalové abnormality.V chování pak se objevuje zvýšená citlivost, úzkostnost a rysy autismu.

S Jakubem pracují podle metody strukturovaného učení, s využitím prvků alternativní komunikace. Maximálně mu vyhovuje snížený počet dětí ve třídě, individuální přístup pedagogů, vizualizace např. pomocí fotografií, piktogramů či procesuálních schémat, ale hlavně pevný denní režim a program.

V letošním školním roce si u Jakuba všímáme velkých pokroků zejména v oblastech komunikačních a pracovních dovedností a v oblasti hrubé motoriky. Naším hlavním cílem v tomto roce bude především rozvíjet a posilovat Kubovu samostatnou chůzi a upevňovat jeho komunikační a sociální schopnosti.

Školné 6.000 Kč leden – červen 2022 Advokátní kancelář Kutějová, Maršál, Briaský, s.r.o.