Ilona

„Ilona“ 11 let, žije v dětském domově 6 rok se svými 4 sourozenci. Chodí do 5. třídy. Ráda jezdí na kole, běhá, hraje fotbal a tancuje. Již dva roky chodí do tanečního oddílu DMC a moc ráda by jela v létě na soustředění.

Podpora: Finanční podpora 5.500 Kč za taneční soustředění – Projectman.cz, s.r.o.

Anička

“ Anička“ 7 let, v dětském domově od června 2021, pro zanedbání péče. Chodí do školky. Je tak trochu ztracená, ale úžasná jak prožívá každý okamžik. Moc by si přála o prázdninách chodit do příměstského sportovního tábora.

Podpora: Finanční podpora 1.400 Kč za příměstský tábor – Daria a Jan Hvížďalovi.

Marek

„Marek“ 10 let, přišel se sourozenci do dětského domova před 5 lety. Odebráni byli pro zanedbání péče a záškoláctví. Bydleli v kůlně v poli bez vody a elektřiny. Chodí do 5. třídy. Rád sportuje a hraje fotbal, taky rád čte a hraje na počítači. Moc rád by v létě chodil do příměstského sportovního tábor.

Podpora: Finanční podpora 1.900 Kč za sportovní tábor – zaměstnanci SAFINA, a.s.

Květka

“ Květka“ 9 let, žije v dětském domově 4 rok. Nejradši si hraje s panenkami se svou sestřičkou. Chodí do 3. třídy. Chodí na gymnastiku a začala závodně tancovat v tanečním oddíle DMC, ráda by jela na letní soustředění.

Podpora: Finanční podpora 5.500 Kč za soustředění s DMC – paní Petra Piloušková. 

Kevin

„Kevin“ 10 let, v dětském domově se sourozenci 4 rok. Chodí do 5. třídy. Moc rád maluje a vyrábí. Má rád sport, jezdí na kole a na bruslích, hraje fotbal a florbal. Chodí do kroužku BMX a moc rád by jel na letní soustředění.

Podpora: Finanční podpora 7.500 Kč na letní soustředění BMX – pan Daniel Macek, Sbírka Letní tábory a sportovní soustředění. 

Isabel

„Isabel“, 4 roky, žije jen s maminkou v sociálním bytě, dříve v azylovém. Chodí do mateřské školky. Maminka hledá dlouhodobou práci, zatím má 1x v týdnu brigádu. Moc by potřebovala pomoci s platbou za školné v mateřské školce.

Podpora: Finanční podpora leden – červen 2022 – 3.546 Kč za školné v mateřské školce – KPMG Česká republika, s.r.o. Zaměstnanecký grantový program.

Tým – “Kanci” – Sjednotit se jako tým – CHKO Křivoklátsko

Bronzová expedice 2022

Expediční tým: Kanci – Adrian, Jáchym, Mikuláš, Martin, Kvído, Robert

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

Robert, 17 let

Musím říct, že to byla moje první expedice a jsem i rád, že jsem šel bylo to fajn, fajn parta apod. Trošku náročný, ale zvládli jsme to jako parta, za což jsem rád.

Adrian, 18 let

Byla to moje první expedice, jsem rád, že jsme se nehádali, že jsme si to užili jako parta a byla sranda. Ušli jsme, uvařili, zasmáli se.

Martin, 18 let

Chtěl bych začít tím, že jsem měl ze začátku trošku strach z té expedice. Nejen z té túry, ale celkově, jak to bude probíhat. Ale na konec jsem byl rád, že jsem šel. Protože to byla sranda. A něco jiného než jsem zvyklý. Tím bych chtěl poděkovat celé partě. Bylo to super. I když náročné, ale to jsme zvládli společnými silami.

Jáchym, 17 let

Expedici jsem si moc užil, bylo super počasí, kluci spolupracovali a byli jsme jako jeden tým, takže jsem zjistil, že obavy na začátku byly zbytečné. Zážitek to byl skvělý a těším se na stříbrnou.

Mikuláš, 17 let

Takže expedice byla super, strašně jsem si jí užil a už se těším na stříbrnou.

Kvído, 15 let

Expedice byla super, moc sem si jí užil, ale další bych už nedal, bolela mně záda a nohy. Děkuju všem co tam byli .

Tým – “NS” – Poznávání mlýnů Kačáku

Bronzová expedice 2022

Expediční tým: NS – David, Hedvika, Ester, Viola

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

David, 19 let

Celá expedice na působila velmi kladně, poněkud i trošku negativně, bylo to sice velmi náročné pro nás všechny, ale troufám si říci, že to není nic co bychom nezvládli.

Hedvika, 17 let

Jsem ráda, že jsme všichni celou expedici zvládli i když to bylo pro nás všechny náročné, tak si myslím, že dobrá zkušenost do života. Jsem ráda, že jsme spolupracovali a v některých případech na sebe čekali.

Ester, 18 let

Tak jsem ráda, že jsem to nakonec ušla. Potřebovala jsem dýchátko, batoh byl těžký, ale dobrý pocit.

Viola, 21 let

Jsem ráda, že jsme tam byli, protože to byla pro všechny zkušenost. Ušli, jsme, uvařili, spali ve stanu, byli unavení.  I když jsme si mysleli, že to nezvládneme, tak jsem ráda, že jsme to zvládli.

 

Kryštof

„Kryštof“ 8 let, přišel se sourozenci do dětského domova před 5 roky. Odebráni byli pro zanedbání péče a záškoláctví. Bydleli v kůlně v poli bez vody a elektřiny. Chodí do 2. třídy a “neví co je zlobit”. Rád jezdí na kole a lítá venku s kamarády. Moc rád by s kamarády chodil v létě do příměstského tábora. 

Podpora: Finanční podpora 1.500 Kč za příměstský tábor – paní Jitka Součková.

Filip

“ Filip“ 7 let, žije v sociálně slabé rodině. Nejradši si hraje s auty, s míčem a kope. Začal chodit do 1. třídy. Moc by si přál v létě chodit s kluky do sportovního příměstského tábora, ale rodiče mu to splnit nemohou.

Podpora: Finanční podpora 2.200 Kč za sportovní příměstský tábor – zaměstnanci Safina a.s. 

Zita

“ Zita“ 10 let,  žije v dětském domově 9 rok. Moc se jí stýská po mamince, ale ta se o ni nezajímá. Moc ráda tancuje a hraje si. Chodí do 4. třídy, kde se ji moc líbí. Už 3 rok chodí do tanečního kroužku DMC a ráda by jela na letní Taneční soustředění.

Podpora: Finanční podpora 5.500 Kč za Taneční soustředění – Kateřina a Antonín Wagnerovi.

Oliver

“ Oliver“ 18 let, v dětském domově 4 rok. Učí se na automechanika. Splnil bronzový program DofE a plní stříbrný program. Má rád sport, věnuje se závodně fotbalu a futsalu, hraje krajské soutěže i za starší tým. Potřeboval by nové sportovní boty.

Podpora: Finanční podpora 1.000 Kč na nákup sportovních bot – pan Filip Křížek.

Isabel

„Isabel“, 4 roky, žije jen s maminkou v sociálním bytě, dříve v azylovém. Chodí do mateřské školky. Maminka hledá dlouhodobou práci, zatím má 1x v týdnu brigádu. Moc by potřebovala pomoci s platbou za stravné v mateřské školce.

Podpora: Finanční podpora leden – červen 2022 – 4.264 Kč za stravné v mateřské školce – KPMG Česká republika, s.r.o. Zaměstnanecký grantový program.

Luboš

“Luboš“ 12 let, sociálně slabá rodina. Chodí do 6. třídy. Má bráchu dvojče a jsou u všech klukovin. Zamiloval si basketbal a již pátý rok s bráchou chodí na tréninky. Rád hraje fotbal a jezdí na kole. Maminka, nemá takové finanční možnosti a Luboš si moc přeje se zúčastnit basketbalového soustředění.

Podpora: Finanční podpora 3.800 Kč za basketbalové soustředění – paní Petra Belovodjaninová.