Jakub

Jakubovi je 10 let, navštěvuje Mateřskou a základní školu speciální Diakonie ČCE Praha 5– třídu mateřské školy pro děti s mentálním a kombinovaným postižením. Je postižen vzácným genetickým syndromem Kabuki – Like, který se projevuje mentální retardací a řadou strukturních vývojových vad, mezi které patří snížený růst, kosterní a svalové abnormality.V chování pak se objevuje zvýšená citlivost, úzkostnost a rysy autismu.

S Jakubem pracují podle metody strukturovaného učení, s využitím prvků alternativní komunikace. Maximálně mu vyhovuje snížený počet dětí ve třídě, individuální přístup pedagogů, vizualizace např. pomocí fotografií, piktogramů či procesuálních schémat, ale hlavně pevný denní režim a program.

V letošním školním roce si u Jakuba všímáme velkých pokroků zejména v oblastech komunikačních a pracovních dovedností a v oblasti hrubé motoriky. Naším hlavním cílem v tomto roce bude především rozvíjet a posilovat Kubovu samostatnou chůzi a upevňovat jeho komunikační a sociální schopnosti.

Prosba o pomoc se školným 6.000 Kč leden 2023 – červen 2023, rodina má finanční problémy –  Zaměstnanecký grant KPMG.  

Sára

„Sára“ 29 let, žila v dětském domově 5 let, poté dva roky ve startovacím bytě. Vyučila se kadeřnicí. Závodně tancovala. Je samoživitelka. Má sedmiletého syna Olivera. O syna se velmi krásně stará. Bojovala každý den, nejen se svým onemocněním – strach vycházet. Teď se snaží být vzornou mámou. Začala pracovat jako kadeřnice, má pronajaté křeslo a snaží se vše zvládnout. 

Podpora: Finanční podpora 8.000 Kč pomoc s nájemným – rodina Diabelkova.

Projekt Životní kompas

Sedmé setkání v rámci projektu Životní kompas bylo věnováno Finanční gramotnosti – účty, finance, půjčky, hypotéky, úvěry.
Toto setkání vedla paní Eva Vízková z ČSOB, moc děkujeme za provedení tímto tématem.
Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Stříbrné a bronzové ocenění DofE

15 mladých lidí z našich projektů si převzalo ve středu 18. dubna 2023 v Brožíkově sále Staroměstské radnice certifikáty prestižního vzdělávacího programu pro mládež Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu.
Všichni splnili své cíle, které si na 3 – 6 měsíců zadali ve Sportovní aktivitě, Dovednosti a Dobrovolnictví. Splnili 2 – 3 denní expedici pěšky, s batohem, stanem, vařičem a bez telefonu.
Gratulujeme!!!
Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Projekt Životní kompas

Šesté setkání v rámci projektu Životní kompas bylo věnováno: Pracovním smlouvám, OSVČ, sociálnímu a zdravotnímu pojištění, daňovým odvodům. Touto tématikou účastníky provedla Anna Kafková a Barbara Doe. Moc děkujeme.
Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny