Monika

„Monika“ pochází z problematické rodiny, matka o ni nestojí. Má problémy s komunikací, je prostě svá. V dětském domově žila 5 let. Nyní pracuje jako kuchařka a  studuje nástavbu k maturitě. Splnila stříbrnou Cenu vévody z Edinburghu. Našla si nové bydlení, snaží se ho zařídit. 

19 let

Sociálně slabá – samostatné bydlení

Dlouhodobý Sen

SEN: Odmaturovat

Podpora: Finanční podpora studia a samostatného bydlení 4.200 Kč – zaměstnanci Safina a.s.

Simon

“Simon” je nejmladší ze čtyř sourozenců, všichni žijí v Dětském domově 4 roky. Je milý, neposedný, hravý a je u každé klukoviny. Rád jezdí na kole a kope s kluky fotbal. Nosí brýle, které mu často překáží. Vyrostl a potřeboval by brýle nové.

8 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Nové brýle

Podpora: Finanční podpora na nákup brýlí 5.000 Kč – zaměstnanci Safina a.s.

Benjamin

„Benjamin” se narodil 25.10.2016 slepé mamince, která potřebuje pomoci.

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen

SEN: Chůvička

Podpora:  Dar chůvičky paní Lenka Švábová

Dušan

Dušan je dvanáctiletý stále usměvavý kluk. Žije se svým hendikepem autismem, svalovou myoapatií, hydrocefálí a duanowým syndromem na levé oko. Má šest sourozenců v pěstounské rodině, kde ho mají moc rádi. Navštěvuje základní školu, kde za pomoci asistentky se snaží naučit a stihnout vše, co ostatní spolužáci. Získal asistentku, která si ho oblíbila, velmi si spolu rozumí.

13 let

Pěstounská rodina

Dlouhodobý Sen

Platba za služby asistentky za duben ve škole ve výši 3.000 Kč –  z Veřejné sbírky k Projektu Sen.

Tonda

„Tonda“ žije v dětském domově od léta. Byl odebrán se svými sourozenci za zanedbání péče. Stýská se mu. Rád hraje fotbal a moc by chtěl chodit s bratry do fotbalového oddílu.

6 let

Dětský domov

Dlouhodobý sen

SEN: Hrát Fotbal

Podpora: Finanční podpora na II. pololetí fotbalové příspěvky 1.000 Kč – z Veřejné sbírky k Projektu Sen – pan Aleš Pour.

Cyklisté podporují sportovní dětské sny

Cyklistické akce jsou součástí projektu Sport pomáhá, který podporuje sociálně hendikepované děti. Díky hojné účasti cyklistických závodníků, tak můžeme podpořit více dětí v jejich sportování. Při Prvním šlápnutí byly předány cyklistické přilby dětem z dětského domova v Novém Strašecí.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Matouš

“Matouš” je v dětském domově třetí rok. Již si zvykl na své okolí. Kluci ho vzali mezi s sebe a s tím přišel i break, který teď plní Matoušův volný čas.

16 let

Dětský domov

Dlouhodobý sen

Sen: Break dance

Podpora: Finanční podpora roční oddílový příspěvek 1.000 Kč – Benefiční cyklistické akce.

Ilona

„Ilona“ žije v dětském domově rok se svými 4 sourozenci. Přišla do domova ve velmi zanedbaném stavu. Pomalu se naučila žít v kolektivu. Ráda tancuje. Moc by chtěla chodit se sestrou do kroužku mažoretek.

6 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Mažoretka

Podpora: Finanční podpora na roční kroužkovné 2.000 Kč – Benefiční akce Jarní vrchař.

První šlápnutí otevřelo cyklistickou sezónu

Dne 9.4.2017 proběhl v Novém Strašecí za podpory a města a pod záštitou starosty Nového Strašecí pana Karla Filipa 12. ročník Prvního šlápnutí. Na startu bylo 186 závodníků, kteří změřili síly dle svého věku na tratích 91km a 72km. Vítězem kategorie do čtyřiceti let se stal Jiří Doležal ze Sport Races Isaac Team spurtem z větší skupiny jezdců a v kategorii nad 40 let pak solovým únikem Petr Čapek ze SWEEP Cycling.

Akce byla i součástí projektu Sport pomáhá, který podporuje sociálně hendikepované děti.

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Liliana

„Liliana“ v dětském domově žije již devět let se svými čtyřmi sourozenci. Výborně se učí a moc ráda tancuje, tanec je její život. Ráda se stará o malé děti a ráda pomáhá. Závodně tancuje street dance.

13 let

Dětský domov

Dlouhodobý sen

Sen: Street dance

Podpora: Finanční podpora roční oddílový příspěvek 2.000 Kč  z Veřejné sbírky k Projektu Sen.

Terezka

„Terezka“ je v dětském domově rok. Je občas hodně smutná, ale má velkou podporu u svého brášky. Má dlouhé vlásky, ráda se češe a parádí. Moc potřebuje dohnat své spolužáky.

8 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Doučování

Podpora: Finanční podpora doučování 4.000 Kč – Zaměstnanci TNT Express Praha.

Táňa

„Táňa“ žije v domově se svými třemi sestrami 6 let. Je tichá, usměvavá holčina. Ráda se hezky oblékne. Má kamarádky, se kterými ráda chodí ven. Učit se jí moc nechce, ale potřebuje doučování.

12 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Doučování

Podpora: Finanční podpora na roční doučování 4.000 Kč – První šlápnutí.

Lukáš

„Lukáš“ přišel do dětské domova v létě, sociálka ji odebrala pro zanedbání péče a záškoláctví. Lukáš se snaží zvyknout si na jiný režim. Chodí s kluky kopat a jezdí na kole, které nikdy neměl. Má však problémy ve škole a nutně potřebuje doučování, aby vše dohnal.

8 let

Dětský domov

Dlouhodobý Sen

SEN: Dohnat vše ve škole

Podpora: Finanční roční podpora na hodiny doučování roční 5.400 Kč – pan Igor Jermolajev.

Tomáš

“Tomáš” je devítiletý kluk, který neměl v životě tolik štěstí. Narodil se postižený mentální retardací, přesto je to veselý a hravý kluk, který si každý den užívá, co mu život nabízí. Tomáš navštěvuje Speciální školu pro postižené děti, kam chodí moc rád. Rodiče jsou ve velmi tíživé situaci, kterou se snaží řešit. nyní zjistili Tomášovi bezlepkovou dietu. 

9 let

Sociálně slabá rodina

Jednorázový Sen

Sen: Bezlepkové potraviny

Podpora: Finanční příspěvek na nákup bezlepkových potravin 4.002 Kč – Benefiční cyklistické závody.