Ivo

“Ivo” je v domově již 6 let. Rád hraje fotbal a maluje. Nejvíce ho však baví tancovat Break dance. Chodí již čtvrtý rok do kroužku. Vystupuje s ostatními na různých akcích.

13 let

Dětský domov

SEN: Break dance

Podpora: Finanční roční podpora na kroužkovné Break dance 1.000 Kč – paní Miroslava Naďová

Nikol

“Nikol” je v dětském domově bude rok. Byla odebrána z nefunkční rodiny i se svým starším bratrem. Zvyká si na život v domově. Ráda maluje, vyrábí výrobky a tancuje. Ráda by chodila se spolužačkami na kroužek míčovek.

12 let

Dětský domov

SEN: Chodit do kroužku míčovek

Podpora: Roční finanční podpora 1.000 Kč na kroužkovné – paní Miroslava Naďová

Tereza

Byli jsme úplně normální rodina. Dcera chodila do školy a měla své koníčky. Učení ji bavilo, věnovala se angličtině, hrála na flétnu a dokonce se i jako samouk začala učit latinu, protože jejím snem bylo stát se magistrou farmacie. Pak to přišlo jako blesk z čistého nebe.
V roce 2010 lékaři Terezce diagnostikovali nádor na mozku a dcera musela absolvovat velmi náročnou a intenzivní léčbu, která trvala více jak dva roky. V Praze začala tedy léčba, o které jsme nic nevěděli a ani si nedovedli představit, co nás ještě čeká a jak nás to všechny poznamená. Během léčby Terezka podstoupila dvě složité operace mozku, radioterapii a dva typy chemoterapie. Při druhé operaci poprvé ochrnula na pravou polovinu těla, vznikla tzv. pooperační plegie (úplné ochrnutí). Následovalo ozařování a první chemoterapie. Ta nejenže nezabrala, ale tělo na ni navíc zareagovalo velmi negativně. Na měsíc se dceři zastavila střeva. Ležela v nepředstavitelných bolestech. Jediné, co mohli lékaři udělat, bylo to, že jí dávali velké dávky utišujících léků proti bolesti a nezbývalo jen čekat, až střeva začnou opět pracovat. První chemoterapie měla pro Terezku opravdu fatální účinky a následky a proto musela být ukončena. Terezku poškodila a celkově její zdravotní stav o mnoho zhoršila, protože ještě ve větším rozsahu ochrnula (po druhé operaci jsme usilovně rehabilitovali a rozcvičovali), také přestala mluvit, číst, psát, počítat. Léčba nebyla zrovna jednoduchá, neboť měla mimo jiné i vedlejší účinky, které způsobily vážné poškození CNS. Výsledkem byla těžká pravostranná hemiparéza, poškození zraku, sluchu, afázie (porucha řeči), agrafie (porucha psané formy řeči), bolesti hlavy, migrény. Domů jsme si dceru přinesli v náruči a v hrozném stavu. Druhou chemoterapii – tzv. experimentální, absolvovala již v Brně a ta, díky Bohu, byla úspěšná. Se zmiňovanými následky, dalšími zdravotními problémy (není jich zrovna málo) a komplikacemi se stále ve velké míře potýkáme. Dcera používá vozík, chybí jí jemná motorika, učí se mluvit, číst, psát, počítat. Musím říci, že je opravdu velká bojovnice, plná energie a chuti do života!

19 let

Sociálně slabá rodina

Dlouhodobý Sen

Léčebné procedury v neurorehabilitačním Adeli medical center 32.115 Kč Sbírka pro Terezu, Veřejné sbírky k Projektu Sen

Dušan

Dušan je čtrnáctiletý stále usměvavý kluk. Žije se svým hendikepem autismem, svalovou myoapatií, hydrocefálí a duanowým syndromem na levé oko. Má šest sourozenců v pěstounské rodině, kde ho mají moc rádi. Navštěvuje základní školu, kde za pomoci asistentky se snaží naučit a stihnout vše, co ostatní spolužáci. Získal asistentku, která si ho oblíbila, velmi si spolu rozumí.

14 let

Pěstounská rodina

Dlouhodobý Sen

Platba za služby asistentky ve škole za září až prosinec ve výši 12.000 Kč –  z Veřejné sbírky k Projektu Sen.

Daniel

„Danielovi“ je dvanáct let a dochází do 6. třídy základní speciální školy. Má vrozenou vývojovou vadu mozku spojenou s spastickou kvadruparézou. Většinu dne má dobrou náladu. S každým hned naváže kontakt a je potěšen, když s ním dotyčná osoba pohovoří a pohladí ho. Daniel přestože nemluví, tak dobře rozumí jednoduchým pokynům, které se pravidelně opakují. Ve škole pravidelně cvičí pod odborným dohledem fyzioterapeutů. Danielova rodina má finanční problémy a potřebovala by pomoci s Danielovým školným.

12 let

Sociálně slabá rodina

Dlouhodobý Sen

Školné 4.000 Kč září – prosinec 2017 z Veřejné sbírky k Projektu Sen pan Jan Gremich.

Benjamin

„Benjamin“ se narodil 25.10.2016 slepé mamince, která potřebuje pomoci.Stará se ještě o staršího brášku. Tatínek odešel.

Sociálně slabá rodina

SEN: Hračky

Podpora:  Dar hraček – zaměstnanci Sellbytel Group.

Jan

“Jan” je v domově od léta. Rád hraje fotbal a florbal. Kluci v domově chodí do DDM tancovat break, moc by rád chodil s nimi.

10 let

Dětský domov

SEN: Break dance

Podpora: Finanční roční podpora na kroužkovné Break dance 1.000 Kč – paní Zuzana Štelbacká.

Andrea

„Andrea“ přišla do dětské domova před rokem, sociálka ji odebrala pro zanedbání péče a záškoláctví. Andrea si v domově zvyká, pomáhají v tom její dva sourozenci. Andrea se zlepšila ve škole, ale stále potřebuje v učení pomoci.

11 let

Dětský domov

SEN: Doučování

Podpora: Finanční roční podpora na doučování 4.400 Kč firma Blue Care s.r.o.

Katka

“Katka” žiji v dětském domově několik let. Odmaturovala jsem na Střední odborné škole pro administrativu Evropské Unie, obor provoz diplomatických služeb. Nyní studuji Právo v Olomouci. Mým nejdůležitějším koníčkem je nyní škola a učení. Velice mě baví studium cizích jazyků a poznávání nových věcí vůbec. Dále je mým koníčkem sport, nejvíce pak běhání.
Moc bych chtěla poprosit o pomoc při získání řidičského průkazu.

 19 let

Dětský domov

SEN: Řidičský průkaz

Podpora:Finanční podpora na platbu za autoškolu 9.500 Kč firma Blue Care s.r.o.

Matěj

“Matěj” žije se svým dvojčetem jen s maminkou. Chodí do 4. třídy. Má rád všechny klukoviny. Je to živel. Začal hrát basketbal, kde má partu kamarádů a s míčem mu to jde.

10 let

Sociálně slabá rodina

SEN: Basketbal

Podpora: Finanční podpora na roční basketbalové příspěvky 4.300 Kč  z Veřejné sbírky k Projektu Sen, pan Igor Jermolajev

Erik

“ Erik“ žije v dětském domově rok. Byl odebrán, pro zanedbání péče. Rád jezdí na kole, hraje fotbal, ale nejvíce ho baví rybaření. Ve škole by rád chodil do kroužku míčových her.

9 let

Dětský domov

SEN:  Kroužek míčových her

Podpora: Finanční roční podpora 1.000 Kč – pan Jiří Franc

Prokop

“ Prokop” je v dětském domově od léta, pro zanedbání péče. Na prostředí dětského domova si zvyká. Moc rád by hrál florbal, tak jako ve staré škole.

12 let

Dětský domov

SEN: Florbal

Podpora: Finanční roční podpora 1.400 Kč na kroužkovné pan Igor Jermolajev

Denis

„Denis“ žije v dětském domově se třemi sourozenci druhý rok. Přišli zanedbaní a museli se hodně učit nového. Denis je rád v partě a rád jezdí na kole a hraje fotbal. Moc rád chodí do skauta a chtěl by jezdit s kamarády na výpravy.

11 let

Dětský domov

SEN: Skautské výpravy

Podpora: Finanční roční podpora skautských výprav 2.000 Kč manželé Láníkovi

Barbora

„Barbora” je v dětském domově od léta. Chodí do 9. třídy a ráda by šla na střední školu obor sociální činnost. v domově si zvyká. Našla si kroužek aerobiku, kam ráda chodí.

12 let

Dětský domov

SEN: Aerobik

Podpora: Finanční roční podpora Aerobiku 3.000 Kč pan Igor Jermolajev

Eva

„Eva“ v domově žije již 13 let, má dva mladší sourozence. Je přátelská a zodpovědná. Studuje zdravotní školu.  V domově pomáhá s malými dětmi. Ráda chodí ven s kamarádkami. Splnila stříbrný program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Hraje tenis.

18 let

Startovací byt

SEN: Naučit se dobře hrát tenis

Podpora: Finanční podpora na roční oddílové příspěvky 1.400 Kč – hodiny výuky tenisu dána trenérem zdarma – PPL CZ s.r.o. Střední Čechy 

Sára

„Sára“ 18 let, v dětském domově žila s přestávkami 14 let, nyní už žije sama. Je to milá dívka, která vše řeší s úsměvem. Splnila Mezinárodní cenu vévody z Edinburghu. Vyučila se cukrářkou. Začala se učit o sebe starat sama. 

18 let

Dětský domov

SEN: Podpora samostatného bydlení

Podpora: Finanční podpora 3.600 Kč na ručníky a povlečení.

Kevin

„Kevin“ přišel se sourozenci do dětského domova v listopadu 2017. Odebráni byli pro zanedbání péče a záškoláctví. Bydleli v kůlně v poli bez vody a elektřiny. Jsou zanedbaní, bez návyků. Protože přišli do dětského domova nyní, nedostanou svoje přání ani na „Vánoční stromy přání“. Moc prosíme o pomoc a dárky nejen pro radost.

4 roky

Dětský domov

SEN: Duplo Box plný kostek

Podpora: Finanční podpora 700 Kč na nákup Dupla Boxu pan Jan Řehák

Artur

“Artur“ 6 let, přišel do dětského domova v listopadu. Byl odebrán s bratrem, pro zanedbání péče. Je to takový smutný kluk, kterému se moc stýská. Nejradši se dívá na pohádky a hraje si s auty.

SEN: Knížka o autech

Podpora: Knížka o autech – zaměstnanci Audatex Systems s.r.o.