Sára a Oliver

„Sára“ 27 let, žila v dětském domově 5 let, poté dva roky ve startovacím bytě. Vyučila se kadeřnicí. Závodně tancovala. Má pětiletého syna. O syna se velmi krásně stará. Bojovala každý den, nejen se svým onemocněním – strach vycházet. Teď se snaží být vzornou mámou. Pracovala v kadeřnictví, dostala výpověď. Od začátku října má přislíbenou práci se smlouvou, ale v kadeřnictví čekají, jak se nynější situace vyvine. Oliver a Sára potřebují pomoci.

Podpora: Formou daru potravin 3.500 Kč říjen – zaměstnanci Safina a.s. 

Adam

„Adam“ 18 let v dětském domově třetí rok. Učí se třetím rokem na automechanika. Má rád počítače. Moc rád by si udělal ve škole svářečský kurz, který mu pomůže v jeho dalším učení a pak v práci. 

Podpora: Finanční podpora 6.100 Kč na svářečský kurz – Zaměstnanecký fond KPMG Česká republika, s.r.o. 

Výběh na Milešovku

V sobotu 10.října 2020 se uskutečnil 4. Výběh na Milešovku 837 m.n.m., trasu dlouhou 18 km, za deštivého počasí zdolali nejen běžci, ale i pěší a to i z řad podporovaných dětí z Dětských domovů Litoměřice, Klánovice a Unhošť. Děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili, běžcům i pěším, dárcům, kteří akci i děti podporují, ale hlavně hlavnímu organizátorovi Vladimíru Vojtíškovi a všem pomocníkům, kteří i v tomto koronavirovém čase, obětovali svůj volný čas dobré věci.

http://behejsnami.cz/detsky-sen

Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Hedvika

„Hedvika”11 let,  je v dětském domově 6 let. Rodiče se o ni nezajímají. Je to veselá holčička, která miluje vodu. Má radost z každé maličkosti. Chodila na kroužek plavání a moc ráda by pokračovala. 

Podpora:  Částečná finanční podpora 1.000 Kč na kroužek plavání – Tereza Vyoralová, Basket pomáhá. 

Alex – Sen Cesta na Paralympiádu

Alex, “13 let” Ahojky jsem obyčejná usměvavá holka, která měla trošku složitější vstup na svět a do vínku si s sebou přinesla vrozenou vadu pohybového aparátu a páteře. Od narození mě provázejí cvičení, rehabilitace a operace, nejen díky nim, ale i díky své houževnatosti jsem začala chodit alespoň na krátké vzdálenosti. Miluji sport, mé sportovní aktivity byly velmi omezené. Na jaře 2018 jsem dostala handbike a začala plavat na Strahově. Od dubna 2018 závodím, na závodech se pravidelně umisťuji na předních místech (porážím i kluky ). Jsem vítězem ČP juniorů 2018 na handbiku. Mým snem a cílem je reprezentovat Českou republiku na mezinárodních závodech a na Paralympiádě, a to v plavání, na handbiku a doufám i v triatlonu. K tomu potřebuji Vaši pomoc a podporu. Závodní handbike, běžecká formule na triatlon, cestovní náklady na tréninky, mezinárodní závody, atd. jsou velmi finančně nákladné. Potřebuji chodit trénovat do bazénu.

Podpora: Finanční podpora 3.600 Kč platba za září – prosinec 2020 za para plavání  – sbírka ALEX BORSKÁ –CESTA NA PARALYMPIÁDU 

Matteo

Matteo 11 let,  je od 2 let autista s mentální retardací, je těžce zdravotně postižený stupeň závislosti IV. Matteo žije pouze s matkou a je na ní závislý, takže matka nemůže chodit do zaměstnání a žijí ze sociálních dávek.  Již čtvrtým rokem Matteo navštěvuje školu Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha. Placení školného matce v poslední době dělá velké problémy a nerada by, aby Mattea škola vyloučila pro neplacení. 

Finanční podpora 4.000 Kč na školné září – prosinec 2020 – zaměstnanci SAFINA a.s.

Tomáš

Tomášovi je 16 let, navštěvuje Mateřskou a základní školu speciální Diakonie ČCE Praha 5. Je v 9. ročníku ve třídě C, kde jsou žáci s mentálním a kombinovaným postižením a poruchou autistického spektra. Tomášovi byla diagnostikována těžká mentální retardace, atypický autismus, poruchy pozornosti a hyperaktivity na podkladě ADHD. Chlapec je velmi společenský, kontaktní. Je silně fixován na matku a mladšího sourozence. Řeč funkčně nevyužívá, komunikuje pomocí gest či znakem do řeči. Tomášovi je nutné podávat mixovanou stravu, protože nejeví snahu potravu kousat, dusí se. Rodina je ve velmi tíživé situaci, kterou se snaží řešit. Přes veškerou snahu je Tomášovo školné nad jejich možnosti.

Školné 4.000 Kč září – prosinec 2020 z Veřejné sbírky k Projektu Sen –  INVENTI Development s.r.o.

Jakub

Jakubovi je 7 let, navštěvuje Mateřskou a základní školu speciální Diakonie ČCE Praha 5– třídu mateřské školy pro děti s mentálním a kombinovaným postižením. Je postižen vzácným genetickým syndromem Kabuki – Like, který se projevuje mentální retardací a řadou strukturních vývojových vad, mezi které patří snížený růst, kosterní a svalové abnormality.V chování pak se objevuje zvýšená citlivost, úzkostnost a rysy autismu.

S Jakubem pracují podle metody strukturovaného učení, s využitím prvků alternativní komunikace. Maximálně mu vyhovuje snížený počet dětí ve třídě, individuální přístup pedagogů, vizualizace např. pomocí fotografií, piktogramů či procesuálních schémat, ale hlavně pevný denní režim a program.

V letošním školním roce si u Jakuba všímáme velkých pokroků zejména v oblastech komunikačních a pracovních dovedností a v oblasti hrubé motoriky. Naším hlavním cílem v tomto roce bude především rozvíjet a posilovat Kubovu samostatnou chůzi a upevňovat jeho komunikační a sociální schopnosti.

Školné 4.000 Kč září – prosinec 2020 z Veřejné sbírky k Projektu Sen, pan Aleš Pour.

Daniel

„Danielovi“ je 14 let. Má vrozenou vývojovou vadu mozku spojenou s spastickou kvadruparézou. Většinu dne má dobrou náladu. S každým hned naváže kontakt a je potěšen, když s ním dotyčná osoba pohovoří a pohladí ho. Daniel přestože nemluví, tak dobře rozumí jednoduchým pokynům, které se pravidelně opakují. Ve škole pravidelně cvičí pod odborným dohledem fyzioterapeutů. Rodina se snaží o Daniela velmi dobře starat, ale má finanční problémy a potřebovala by pomoci s Danielovým školným.

Školné 4.000 Kč září – prosinec 2020 z Veřejné sbírky k Projektu Sen, pan Jan Gemrich. 

Tomáš

Tomáš je třináctiletý kluk, který neměl v životě tolik štěstí. Narodil se postižený mentální retardací, přesto je to veselý a hravý kluk, který si každý den užívá, co mu život nabízí. Tomáš navštěvuje Speciální školu pro postižené děti, kam chodí moc rád. Rodiče jsou ve velmi tíživé situaci, kterou se snaží řešit, ale školné 2.000 Kč měsíčně za Tomáškovu školu je nad jejich možnosti. 

 Finanční podpora 4.000 Kč na školné září – prosinec 2020 – Advokátní kancelář Kutějová, Maršál, Briaský, s.r.o.

Poslední šlápnutí

27. září  se v Chýni konala již tradičně Velká cena Chýně – Poslední šlápnutí.  Akce byla i mistrovstvím Unie Amatérských cyklistů. Z celé republiky přijeli závodníci z obou stěžejních organizací sdružujících amatérské cyklisty v České republice – Unie amatérských cyklistů, pro které byla akce mistrovským závodem roku 2020 a Cyklo Masters –  i příchozí účastníci, aby si v plném tempu zazávodili na  4, 8 a 12 elektronicky měřených kol na Chýňském okruhu. Trať byla perfektně zabezpečena díky  členům Sboru dobrovolných hasičů z Chýně a Městské Policii Chýně.
Celkovým vítězem kategorie mužů se stal po úniku a následné spolupráci s týmovým kolegou Václavem Nežerkou Jonáš Vojtěch. Vítězi se ve svých kategoriích stali Jan Cédl, Jan Jonášek,  Jan Tajč, Eugen Rašev,  Josef Krajčík, Hana Doležalová, Petr Mirovský, Miloš Tóth a Petr Kopecký.
Startovné na akci  i díky podpoře obce Chýně  celé putovalo do veřejné sbírky podporující sociálně hendikepované děti, stejně tak jako v případě všech ostatních akcí v rámci projektu Sport pomáhá. Účastníci a pořadatelé tak společně přispěli na tento ušlechtilý účel částkou  28.470 Kč .
Posted in: Aktuality | Komentáře uzavřeny

Stella

„Stella“ 14 let, v dětském domově od března. Chodí do 8. třídy. Je to tichá dívenka, která se s novou situací špatně vyrovnává. Ráda by jela se s svou novou třídou na začátku září na adaptační kurz.

Podpora: Finanční podpora 1.500 Kč na Adaptační kurz – Advokátní kancelář Kutějová, Maršál, Briaský, s.r.o. 

Terezka

„Terezka“ 12 let,  je v dětském domově pátý rok. Začala chodit do 6. třídy. Je občas hodně smutná, ale má velkou podporu u svého brášky. Ráda sportuje, tancuje a hlavně se krášlí. Moc ráda by jela spolužačkami na Stmelovací kurz.

Podpora: Finanční podpora 2.000 Kč na Stmelovací kurz – rodina Frycova.