Sára

„Sára“ 30 let, žila v dětském domově 5 let, poté dva roky ve startovacím bytě. Vyučila se kadeřnicí. Závodně tancovala. Je samoživitelka. Má sedmiletého syna Olivera. O syna se velmi krásně stará. Bojovala každý den, nejen se svým onemocněním – strach vycházet. Teď se snaží být vzornou mámou. Začala pracovat jako kadeřnice, má pronajaté křeslo a snaží se vše zvládnout. 

Podpora: Finanční podpora 3.650 Kč kupón MHD – Benefiční akce.

Petr

„Petr” 21 let, žije s maminkou a 5 sourozenci. Vyučil se cukrářem a odmaturoval obor: Podnikání. Pracuje v pizérii a chodí na brigády. Snaží se mamince pomáhat, jak může. Je hlava rodiny. Má plány si najít bydlení. Moc rád by si udělal řidičské oprávnění, ale rodinná situace, to neumožňuje. Byl moc vděčný, kdyby mu někdo pomohl.

Podpora: Finanční podpora autoškoly 22.500 Kč.

Pomoci můžete i vaším příspěvkem:

na účet do sbírky online

Marcel

„Marcel” 13 let, žije s maminkou a 5 sourozenci. Marcel má poruchu autistického spektra. Chodí do 7. třídy. Je veselý a má rád zvířata. Chodí do školy se zaměřením na jeho poruchu a přes týden je na internátě. Potřeboval by pomoci s platbou za internát. 

Podpora: Finanční podpora stravné denní 94 Kč, měsíční 1.880 Kč, měsíční poplatek za internát 650 Kč. Měsíční celková částka 2.530 Kč. Roční 25.300 Kč.

Pomoci můžete i vaším příspěvkem:

na účet do sbírky online

Jáchym

„Jáchym“ 20 let,  je v dětském domově 5 rok, nyní ve startovacím bytě. Byl odebrán pro zanedbání péče. Studuje na střední škole obor: fyzioterapeut, letos maturuje. Hraje již 8 let lacross, je v širší mužské reprezentaci. Slnil bronzový, stříbrný i zlatý program DofE. Podpora lacrossového turnaje v Chorvatsku (startovné, doprava, ubytování, strava).

Podpora: Finanční podpora 6.630 Kč za lacrossový turnaj – Zaměstnanecký grant KPMG.   

Jakub

Jakubovi je 10 let, navštěvuje Mateřskou a základní školu speciální Diakonie ČCE Praha 5– třídu mateřské školy pro děti s mentálním a kombinovaným postižením. Je postižen vzácným genetickým syndromem Kabuki – Like, který se projevuje mentální retardací a řadou strukturních vývojových vad, mezi které patří snížený růst, kosterní a svalové abnormality.V chování pak se objevuje zvýšená citlivost, úzkostnost a rysy autismu.

S Jakubem pracují podle metody strukturovaného učení, s využitím prvků alternativní komunikace. Maximálně mu vyhovuje snížený počet dětí ve třídě, individuální přístup pedagogů, vizualizace např. pomocí fotografií, piktogramů či procesuálních schémat, ale hlavně pevný denní režim a program.

V letošním školním roce si u Jakuba všímáme velkých pokroků zejména v oblastech komunikačních a pracovních dovedností a v oblasti hrubé motoriky. Naším hlavním cílem v tomto roce bude především rozvíjet a posilovat Kubovu samostatnou chůzi a upevňovat jeho komunikační a sociální schopnosti.

Prosba o pomoc se školným 4.000 Kč září  2023 – prosinec 2023, rodina má finanční problémy –  Zaměstnanecký grant KPMG.  

Martina

„Martina“ 22 let, žila v dětském domově 2 roky, pak 6 let u pěstounů, kteří se jí na konec zbavili, ještě před ukončením maturity. Od té doby se Martina o sebe stará sama. Snažila se vše zvládat. Měla mnoho plánů, které se jí před měsícem zhroutily. Čeká miminko, na které zůstala sama a k tomu se přidalo onemocnění placenty, tak Martina nemůže chodit do práce, kde pracovala na dohodu, takže je bez nemocenské. Potřebuje pomoc s jídlem, s léky a s kupónem na MHD.

Podpora: Finanční podpora 2.598 Kč za jídlo, léky, kupón na MHD – POS Media Czech Republic, s.r.o.

Robert

Robert“ 14 let, bydlí s matkou a čtyřmi sourozenci. Chodí do 7. třídy. Je to milý, zakřiknutý chlapec. Má rád počítače a knihy. Potřeboval by pomoci s platbou za pracovní sešity. 

Podpora: Finanční podpora 550 Kč za sešity – Jana a Antonín Wágnerovi, Vánoční sbírka. RZ 2023/2024

Nela

“Nela“ 14 let, sociálně slabá rodina. 8. třída. Žije s maminkou se dvěma sestrami. Moc ráda je v kolektivu a ráda sportuje. Moc ráda by chodila se spolužáky do školní jídelny, ale potřebovala by pomoci s platbou za školní obědy. 

Podpora: Finanční podpora stravné měsíční 792 Kč, roční 7.920 Kč – “Sbírka Obědy ve školní jídelně pro Isabel, Emu, Marka, Nelu a Roberta a školné pro Daniela”.

Dětský domov Unhošť

Dětský domov Unhošť kluci by si přáli 6nové florbalky, každé pondělí chodí 16 kluků hrát florbal, hrají pro radost, ale účastní se i turnajů. ANO, ANO jim již 10 let platí nájem haly pro florbal. 

Podpora: Finanční podpora 3.000 Kč na nákup florbalek – Výběh na Milešovku 2023. 

Robert

Robert“ 15 let, bydlí s matkou a čtyřmi sourozenci. Chodí do 8. třídy. Je to milý, zakřiknutý chlapec. Má rád počítače a knihy. Moc rád by chodil se spolužáky do školní jídelny, ale potřeboval by pomoci s platbou za školní obědy. 

Podpora: Finanční podpora stravné měsíční 770 Kč, roční 7.700 Kč – ” Sbírka Obědy ve školní jídelně pro Isabel, Emu, Marka, Nelu a Roberta a školné pro Daniela” – Pan Pavel Flek, pan Michal Zwinger, pan Pawel Slepecki, pan Alois Sečkár, pan Igor Jermolajev.