Vanda

“ Vanda“ 19 let, je v dětském domově 4 rok. Studuje vysokou školu obor: aplikovaná psychologie. Splnila bronzový a stříbrný program DofE a plní zlatý program. Má hodně životních plánů. Přála by si  cyklistické kraťasy a rukavice. 

Podpora: Finanční podpora 1.583 Kč na nákup kraťasů a rukavic – Benefiční akce.

Nela

„Nela“  11 let, do dětského domova ji vrátila pěstounská rodina před dvěma lety. V pěstounské rodině žila 6 let, před tím 2 roky v dětském domově. Chodí do 5. třídy. Miluje horolezectví. Ráda tancuje a cvičí. Ráda by jela na taneční soustředění.

Podpora: Finanční podpora 2.850 Kč za letní taneční soustředění – Sbírka Letní tábory a sportovní soustředění.

Denis

„Denis“ 16 let, žije v dětském domově se třemi sourozenci 7 rok. Přišli zanedbaní a museli se hodně učit nového. Denis je rád v partě, chodí hrát fotbal, baví ho sestavovat točit a sestavovat video. Rád jezdí na kole a chodí do kroužku BMX. Moc rád by jel v létě na soustředění.

Podpora: Finanční podpora 7.500 Kč za soustředění – “Letní sportovní soustředění a tábory”.

Monika

„Monika” 9 let, v dětském domově rok. Chodí do 3. třídy. Ráda tancuje, kreslí, jezdí na bruslích a plave.

Podpora: Dar sportovního oblečení – paní Olga Šturcová.

Zita

“ Zita“ 11 let,  žije v dětském domově 10 rok. Moc se jí stýská po mamince, ale ta se o ni nezajímá. Moc ráda tancuje a vyrábí. Chodí do 5. třídy, kde se ji moc líbí. Už 4 rok chodí do tanečního oddílu. 

Podpora: Dar sportovního oblečení – paní Olga Šturcová 

Ota

„Ota” 20 let, v dětském domově 4 rok, nyní ve startovacím bytě. Má 14 sourozenců. Pochází z Jemenu. Chodí na střední školu letecký mechanik. Výborně se učí. Má rád fotbal a velmi dobře hraje. Splnil bronzový a stříbrný program DofE a plní zlatý program. Podpora studia. 

Podpora: Finanční roční podpora 6.000 Kč ročně na podporu studia – zaměstnanci Safina a.s. 

Robert

Robert“ 14 let, bydlí s matkou a čtyřmi sourozenci. Chodí do 7. třídy. Je to milý, zakřiknutý chlapec. Má rád počítače a knihy. Moc rád by rád chodil se spolužáky na obědy.

Podpora: Finanční podpora 1.240 Kč za obědy duben – červen – POS Media Czech Republic, s.r.o.

Jáchym

„Jáchym“ 14 let, v dětském domově od ledna se sourozenci. Chodí do 8. třídy. Má rád sport a stolní hry. Rád by chodil v létě na příměstský tábor TKM.

Podpora: Finanční podpora 1.000 Kč za tábor TKM – pan Pavel Wagner, Vánoční sbírka.

Pavel

„Pavel“ 13 let, v dětském domově 3 rok. Chodí do 7. třídy. Má rád fotbal, počítače a partu kamarádů, chodí do skauta a hraje fotbal. Rád by v létě chodil s kamarády do příměstského tábora TKM.

Podpora: Finanční podpora 1.000 Kč za tábor TKM – paní Magdaléna Ondrášková, pan Kamil Henzl, Vánoční sbírka.

Emil

“ Emil” 10 let žije v dětském domově 10 rok. Maminka se nezvládla o něj starat. Emil se musel naučit různým základním věcem. Chodí do 4. třídy. Rád sportuje, jezdí na kole a pomáhá v kuchyni a miluje zvířata. Rád by v létě chodil do příměstského tábora TKM.

Podpora: Finanční podpora 1.000 Kč za tábor TKM – paní Martina Počalová.

Linda

„Linda” 8 let, v dětském domově od léta. Chodí do 2. třídy. Je to veselá, společenská holčina. Miluje tance. Má mnoho traumat, které prožila a potřebuje pomoci Moc by ji pomohla, terapie s koňmi.

Podpora: Pololetní podpora 3.500 Kč za terapii s koňmi – Zaměstnanci POS Media Czech Republic, s.r.o.

Tým – “Ondra vymyslí název” – Cyklistika – Co vydržíme – Polabí

Zlatá expedice 2023

Expediční tým: Ondra vymyslí název – Amálie, Leoš, Michal, Miriam, Oliver, Ota, Vanda

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

Amálie, 17 let

Expedici jsem si strašně užila, byl to pro mě velký zážitek, co se týče fyzičky i naši skupiny. Myslím si, že jako tým jsme si vedli dobře, dost jsme se podporovali, ale je jasné, že někdy tam byly nějaké výkyvy. Určitě bych tým neměnila, jsme si dost blízký navzájem a myslím si, že až na nějakou větší fyzickou zátěž, jsme si to dost užili. Jsem na všechny dost pyšná a děkuju za tuto možnost.

Leoš, 18 let

Myslím že expedice byla fajn a zvládli jsme ji parádně. Kolektiv jsme měli úžasný a všichni si pomáhali. Počasí vyšlo dobře, a docela nám i přálo. Těším se na následnou ceremonii.

Michal, 18 let

Jsem nadšený, že jsem zvládl s mojí partou těžkou výzvu, která i pro mne a ostatní byla novinka. Po tomhle co jsem dokázal, tak se cítím jako nový člověk. Byl to prima zážitek.

Miriam, 21 let

Osobně bych nečekala že zvládnu ujet 200 km za pouhé 4 dny , stálo mě to hodně sil, protože nejsem sportovní typ, ale zvládla jsem to za 1 . Děkuji mé skupince za pevné nervy při čekání na mě. Z expedice si beru spoustu vtipných zážitků, zkušeností. Také velké díky patří paní Zachové za podporu, kterou nám dává.

Oliver, 20 let

Jsem rád, že jsme tuto expedici zvládli všichni v pohodě a bez problémů, bylo to super i ta trasa na každý den se dala zvládnout kromě toho posledního dne, to jsem fakt umíral na stehna, ale byla sranda po cestě všichni byli v pohodě a vyzkoušeli jsme si taky po dlouhý době zručné práce a řešily celý jeden den pneumatiku. S jídlem jsme si kupodivu vystačily dobře. Vyšlo nám pěkné počasí a sprchlo jen přes noc, což nikomu z nás nevadilo a ochladil se na chvíli vzduch. Čekal jsem že budou trošku problémy s kilometry, že to zalomíme a nepojedeme dál, ale všichni pěkně překvapili a všichni to zvládli bez nějakých větších problémů, stačilo se jen zakousnout pomoct druhému a podporovat a hned se šlapalo zase lépe. Děkuji za povedenou expedici a jsem rád, že jsme tak dobrá parta.

Ota, 21 let

Expedice byla velice dobrá. Zvládli jsme 200 km, to jsme nečekal. Měli jsme dobře nakoupené jídlo a výborně jsme vařili. Zvládli jsme to bez telefonu. Pomáhali jsme si. Všude jsme dojeli včas. Byli jsme dobrá parta. děkuji všem za super expedici.

Vanda, 20 let 

Zlatá expedice mne a myslím si, že i celému týmu ukázala, že v sobě máme více síly než si myslíme. Celou expedici jsem si velmi užila. Veškeré překážky jsme jako tým zvládli a já si odnáším neskutečný zážitek. Hodně jsme se nasmáli ale i potrápili, ve finále jsme ale pyšně stáli s úsměvem na tváři když jsme zvládli poslední kilometr. Paní Zachové bych chtěla velmi poděkovat že to s námi zvládla až do konce. Tato zkušenost bude vždy patřit ke vzpomínkám která mi bude vyvolávat úsměv na tváři.

Tým – “Kanci z Unhoště” – Uvidíme, co dokážeme. Procházka historií Tetín, Svatý Jan pod Skalou, Karlštejn

Stříbrná expedice 2023

Expediční tým: Stříbrná Unhošť – Adrian, Jáchym, Josef, Mikuláš

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

Adrian, 19 let

Expedice byla fajn, moc jsem si to užil, jsem rád, že jsem jel s dobrou partou. Občas jsme zabloudili, ale vždycky jsme se dostali na správnou cestu a bylo vše oukej. Doufám, že zlatá, příští rok bude stejně super, jak letos. Děkuji všem za skvělý víkend.

Jáchym, 17 let

Expedice byla luxusní. Bylo krásné počasí a památky byly super. Cesta byla příjemná a akorát tak dlouhá aby jsme se v pohodě vrátili zpět do kempu. Děkuju a budu se těšit a zlatou.

Josef, 19 let

Expedice byla suprová, bylo to fajn chodit po památkách a dozvídat se nové informace. Trasa byla dobře naplánována, protože jsme chodily hodně v přírodě. Děkuji všem i vám paní Zachová, za skvělý zážitek.

Mikuláš, 17 let

Tak za mně byla expedice něco jiného než jsem čekal. Samozřejmě jenom v tom dobrém 🙂 mluvím teď jen za sebe, ale myslím si, že i kluci cítí, že nás ty cesty sblížily. Nevěděl jsem, že se dá toho tolik prožít, za pouhý tři dny. Až budu starší, tak určitě na tyto časy budu vzpomínat v dobrém. Hlavní dík paní Zachové, protože bez ni by se tohle nemohlo nikdy uskutečnit. Ps, už mi nikdy nedávejte mapu do ruky.

Tým – “Bronzoví Strašáci” – Všechno zvládneme. Po stopách králů – Český Kras

Bronzová expedice 2023

Expediční tým:  Bronzoví Strašáci – Jarda, Jonáš, Max, Marek, Tibor

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

Jarda, 17 let

Expedice se mi moc líbila, z důvodu toho, že mě všichni respektovali i přesto jaký jsem. Na cestě, díky svému hendikepu, jsem úplně nedokázal držet tempo a čekalo se na mě. Na expedici jsem poznal svoje limity a zjistil jsem, že to úplně není můj šálek čaje, ale poznal jsem spoustu fajn lidí. Líbilo se mi to, že jsem zažil spoustu fajn zážitku po dlouhé době spaní ve stanu, opékání buřtu, sezení u ohně a povídání s partou kámošů. Taky jsem zažil to jaké je si sám uvařit a postarat se sám o sebe. Expedice za mě super.

Jonáš, 17 let

Expedice byla celkem dobrá. Spaní pod stanem bylo úžasné. Jídelníček byl dobrý, chutnalo mi. Tým byl super, dalo se tam v naprosté pohodě domluvit. Zjistil jsem, že nemám rád túry.

Max, 16 let

Expedice se mi líbila. Všechno jsme zvládli, cíl, vaření, stavění stanů, neztratili jsme se a nezranili. Našel jsem nové přátele.

Marek, 15 let

Expedice byla dobrá, ale fyzicky dost namáhavá. V průběhu expedice se mi líbilo spaní ve stanu. Jídlo bylo v pohodě, jíst se to dalo. Spoluchodci byli fajn.

Tibor, 16 let
Expedice byla zcela bez problémů i když jsme se někdy nepohodli, tak jsme se vždy usmířili a vycházeli spolu a cesta byla fyzicky namáhavá, ale zas ne úplně nemožná. Všechno jsme zvládli.

Tým – “Borci z Litoměřic” – Poznávat přírodu. Rostliny a stromy CHKO Český kras

Bronzová expedice 2023

Expediční tým: Borci z Litoměřic – Denis, Jáchym, Jana, Patricie, Přemek

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

Denis, 16 let

Expedice si mi líbila. Všechno jsme ušli a viděli hezká místa. Vaření se nám podařilo a oheň jsme rozdělali. Spaní ve stanu mám rád, jen ho nerad stavím. Partu jsme měli skvělou.

Jáchym, 14 let

Expedice byla vynikající. Žádný problém nemám, protože to byla sranda a bylo to zajímavé. Fakt se na příště těším. A skupina byla dobrá, ale měly jsme se lépe koordinovat. Abych to shrnul prostě dobrý .

Jana, 15 let

Já hodnotím expedici velmi kladně. Jsem ráda, že jsme všichni vše zvládli, bez nějakých větších problémů. Také jsem ráda za to v jaké jsem byla skupině. Jediné co mi nevyhovovalo bylo počasí, kdyby bylo o pár stupňů méně bylo by to lepší. Jinak jsem si to užila, byl to takový menší výletík a byl kopec legrace.

Patricie, 16 let

Expedice byla vynikající. Žádný problém jsem neměla, až na to že mě bolely nohy. Bylo super a byla sranda po cestě, ale abych to ukončila, tak za mě to byla bomba.

Přemek, 19 let

Expedice byla velmi dobrá a zajímavá. Byla to velká sranda i když jsem se nemohl vyspat. Jinak cesta byla dobrá a doprovod taky😊.Hlavně u vodopádu byla velká sranda , protože jsme vymysleli způsob, jak jít rychleji. Chtěl bych jít i příští rok na další, a ať Kuba má zase mapu.

Tým – “Bobři” – Rafting – Vltava – Pozorování vltavských mostů

Zlatá expedice 2022

Expediční tým: Bobři – Aneta, Eva, Hanka, Jarda, Karolína

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

Aneta, 21 let

Jelikož už to byla třetí expedice, tak jsem věděla do čeho jdu, i když jsem se toho teď bála. Nejtěžší pro mě bylo odloučení od rodiny a od dcery. Zjistila jsem, že jsem zase o něco komunikativnější než dříve. Poznání nových lidí a nových míst bylo jen plus. Celkově bych expedici zhodnotila na výbornou.

Eva, 23 let

Zlatá expedice byla suprová, poznala jsem skvělé lidi a zažila spoustu nových zážitků. Bylo super, jak jsme mezi sebou komunikovali a pomáhali si. Poprvé jsem stanovala někde takhle v kempu a vydržela suchou toaletu, na to snad nikdo nezapomeneme. Myslím, že mi to dalo hodně do života. Díky všem byli jste skvělí.

Hanka, 22 let

Ze všech tří expedic, které jsem zažila, byla za mě zlatá nejlepší. Ty čtyři dny jsem prožila se skvělou partou, se kterou doufám, že vyrazíme i někam mimo na další výlety. Pomáhali jsme si, poznali jsme další krásná místa v Česku. Zpočátku jsem se toho trochu obávala, ale nakonec všechno bylo skvělé! Užili jsme si to a jsem opravdu ráda, že jsem se do programu Dofe zapojila. Nabrala jsem nové zkušenosti a hlavně poznala nové lidi, kteří mi opravdu přirostli k srdci.

Jarda, 21 let

Expedice za mě byla skvělá. Poznal jsem nové lidi a získal zkušenost jak jezdit na raftu. Budu rád, když tuto partu znovu uvidím.

Karolína, 24 let

Zlatá a zároveň poslední expedice v rámci Dofe pro mne byla skvělou zkušeností. Jsem ráda, že jsem expedici prožila s tou nejlepší partou lidi. Navzájem jsme si byli oporou a pomáhali si.

Tým – “Tým 1” – Rafting – Vltava – Sběr odpadků ve Vltavě a v okolí

Zlatá expedice 2022

Expediční tým: Tým 1 – Aleš, Daniel, Dora, Igor, Jáchym, Nik, Tomáš

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

Aleš, 23 let

Zlatá expedice byla ta nejlepší ze všech úrovních, oproti předchozím byla tato expedice jedinečná v tom, že jsme byli na vodě, takže jsme si zkusili něco nového, seznámil jsem se novými lidmi, kteří byli fajn a získal jsem nové zkušenosti,
celkově jsem si to užil a doufám, že se zase někdy setkáme a něco společně podnikneme.

Daniel, 25 let

Zlatá expedice byla skvělou příležitostí propojit možnost týmové práce, překonávání komfortní zóny a zažítí nevšedního dobrodružství. Zahrnovala plánování, realizaci i nutnost reakce na vývoj situace. Otestovala naše schopnosti. Výborné završení programu.

Dora, 20 let

Expedice byla fajn, zvládla jsem překonat strach z vody. Poznala jsem nové lidi, kteří byli úžasní a komunikativní. I přes pár maličkostí jsme vše zvládli. Podívala jsem se na nová místa v Česku.

Igor, 19 let

Zlatá expedice pro mne asi nejlepší z těch tří, kterých jsem se zúčastnil. Poznal jsem mnoho skvělých lidi a jsem rád, že jsem měli tak skvělou partu.

Jáchym, 20 let

Zlatá super expedice. Jsme rád, že jsem do DofE šel. Posunul jsme se ve svém životě. Expedice na raftech úžasná zkušenost s bezvadnou partou.

Nik, 21 let

Třetí expedice byla skvělým zakončením celého programu, který jsme několik let plnili. Byla to opět zkušenost a jsem rád, že jsem mohl expedicí projít s perfektní skupinou lidí.

Tomáš, 18 let

Zlatá expedice byla velmi povedená, měli jsme štěstí, že jsme se sešla velmi dobrá parta, tudíž nám to skvěle utíkalo. Moc se mi líbila možnost být na vodě místo chůze pěšky.

Tým – “Anička vymyslí název” – Prozkoumání flóry CHKO Křivoklátsko

Stříbrná expedice 2022

Expediční tým: Anička vymyslí název – Amálie, Leoš, Michal, Miriam, Vanda

Průvodce naší expedicí

Co ty a expedice?

Amálie, 16 let

Expedice se mi moc líbila, bylo to dobrodružství, a tím že jsme se občas ztratili, mi přišlo, že jsme začali více spolupracovat. Moc se mi to líbilo a těším se na zlatou.

Leoš, 18 let

Expedice mne už podruhé vytáhla z mé komfortní zóny. Bezvadná parta. Ač dobrá příprava, několikrát bloudění a hledání cesty. Bylo to moc fajn.

Michal, 17 let

Jsem moc rád, že jsem do stříbrné šel. Spát ve stanu, uvařit si na vařiči nebo na ohni je skvělá výzva. K tomu dobrá parta lidí a hezké počasí, bylo to bezvadné.

Miriam, 20 let

Z expedice jsem měla ze začátku strach, i kdy ž máte za s sebou bronzovou expedici, nikdy nevíte, co Vás čeká. Nakonec jsem si to moc užila! Poznala nové prostředí i více se sblížila s kamarády. Cesta byla dobrodružná!

Vanda, 20let

Na expedici jsem se velmi těšila a také mě nezklamala. Jako tým jsme si dobře sedli a tak jsme společně zažili spousty zábavy a dobrodružství. Velmi jsem si to užila a už teď se těším na zlatou.